Фабрика за мебели обгазява пазарджишки квартал

  • 29 януари 2018 08:53

  • 1527
  • 1
Фабрика за мебели обгазява пазарджишки квартал
© Pixabay

Жители на пазарджишкия квартал „Писковец“ се оплакват от системно обгазяване от близката мебелна фабрика. Потърпевшите твърдят, че гъстият дим се стеле всяка сутрин над домовете им.

Разказват, че всяка сутрин между 6:30 и 8 – 9:00 ч. се горят различни материали и в квартала се диша тежко. Досега те не са получили ясен отговор от какво е предизвикан задушливият дим.

Внезапна проверка на Регионалната инспекция по околната среда и водите установява, че пушекът идва от котел, който се използва за отопление.

„Освен традиционните трици, се използва и PVC за гориво, което е нерегламентирано използване в горивния процес – каза директорът на Дирекция „Контрол на околната среда“ в РИОВ – Пазарджик инж. Панайот Дълъгчиев пред БТВ. "На фирмата ще бъде съставен акт за административно наказание, който е в размер от 10 до 50 хил. лева", закани се той.

Оказва се, че това не е първата санкция. Миналата година предприятието е глобено заради изпускането на въглероден окис над нормата. „Санкцията беше временно прекратена миналата година. И в заповедта на директора на РИОСВ за временното прекратяване е упоменато, че при пускане на котлите, те трябва да ни уведомят, за да възобновим тази имуществена санкция. Те това не са го направили“, каза Дълъгчиев.

Заради старото нарушение глобата на предприятието става 3000 лева. Така нарушителите ще трябва да платят над 10 хил. лева, а хората се надяват въздухът в квартал „Писковец“ да стане нормален за дишане.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1527 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.01.29 | 13:25

1
Нагледахме се на всичко за 28г. седесарска демокрация. Народната демокрация беше прекрасно незабравимо минало.

Добави коментар

Водещи новини