Диетолог: Да се внимава с месото и яйцата (видео)

  • 25 декември 2017 09:29

  • 7033
  • 0
Диетолог: Да се внимава с месото и яйцата (видео)
© Pixabay

Предстои хората да седнат на коледната трапеза, а с това започва и голямото ядене. Може ли да започнем и приключим празниците с еднаква фигура или това е мисия невъзможна? Отговор дава диетологът проф. Божидар Попов.

„Това зависи от волята на хората. Много преекспонираме тези семейни празници. Свързваме ги с богата трапеза и голямо изобилие и сякаш духовното се е загубило”, коментира проф. Попов в ефира на Нова Телевизия.

По думите му преди всичко е важна мярката. Нищо лошо няма човек да пийне една чашка. 1 грам алкохол дава 7 калории, повече от въглехидратите. Нашата наука не я отрича, но всичко трябва да е с мярка, допълва диетологът.

Хубаво е да се внимава с месото и яйцата. Цялата ензимна система на хората, които са постили, е настроена към растителна храна. Организмът няма тези ензими, които разграждат животинските продукти. Хората, които са постили преди Коледа, трябва да внимават с яденето на месо по празниците и отново да наблегнат на растителните храни. Няма вредни храни - количеството определя вредата, каза още проф. Попов.

Последвайте канала на

Novini.bg
7033 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини