Бдение пред Светия синод (снимки+видео)

  • 27 ноември 2017 09:47

  • 1435
  • 1
Бдение пред Светия синод (снимки+видео)
© novini.bg

Молитвеното бдение се провежда успоредно със заседанието на Светия синод. Заседанието на митрополитите и патриарх Неофит започна в 9 часа тази сутрин. 

Бдението се организира от обществениците, които миналата седмица изпратиха обръщение до Българския патриарх Неофит. Сред присъстващите има журналисти, учени, историци. Сред тях са Горан Благоев, Любчо Нешков и д-р Милен Врабевски. Според тях Българската патриаршия трябва да приеме протегната ръка от Македонската архиепископия и да изпълни своята историческа мисия като първа признае каноничната самостоятелност на Македонската църква и я въведе в общото православно семейство:

Въпросът на 70% е решен, защото майката е една – няма друга. Ако ние не признаем, че има връзка между нас, тогава ние трябва да се откажем от екзархията, защото най-много жертви, най-много страдания България изживява точно в тази част на Македония. Излишно е да припомням как приключва отец Партений, игуменът на Бигорския манастир, който е рязан на парчета от жандарите през деветнайсета година и е хвърлян в река Радика, а главата му е забита на кол, каза пред БНР журналистът Любчо Нешков.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1435 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.27 | 11:38

1
Светият Синод няма да приеме предложението на македонците, защото се подлага на руската църква.

Добави коментар

Водещи новини