Полски инвеститори идват в Каварна

  • 21 ноември 2017 14:51

  • 1553
  • 0
Полски инвеститори идват в Каварна
© Pixabay

Полски инвеститори ще посетят Каварна през пролетта на 2018-та година. Това е договорено по време на официалното посещение на делегация, водена от кмета на Каварна г-жа Нина Ставрева и с участието на общински съветници от различни групи и комисии в Общинския съвет на Каварна, в община Старе Бабице /Полша/, съобщиха от общината.

Тридневната визита (11-14 ноември 2017 г.) бе по покана на кмета на Старе Бабице - г-н Кшиштоф Турек. По време на срещите с кмета и представителите на Общинския съвет на Старе Бабице са били обсъдени възможностите за икономическо сътрудничество между двете общини, обмен на културния и спортен календар.

Туризмът и селското стопанство – важни отрасли в двете общини, са били сред основните теми на разговорите, както и добрите практики по отношение на ползването на средства по Европейски проекти и програми. През следващото лято се очаква и по-висок ръст на полските туристи в района на Каварна.

През 2016-та година кметът на община Каварна Нина Ставрева и кметът на община Старе Бабице в Полша Кшиштоф Турек подписаха споразумение за сътрудничество и подкрепа в областта на местното самоуправление, дейността на местната администрация, както и в областта на културата, спорта и други обществено значими дейности.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
1553 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини