Плевен започна кампания "Диабет" под патронажа на председателя на общинския съвет

  • 09 ноември 2017 12:22

  • 1364
  • 1
Плевен започна кампания "Диабет" под патронажа на председателя на общинския съвет
© pixabay.com

В Плевен сдружение "Диабет" започна кампания под патронажа на председателя на общинския съвет Мартин Митев, съобщиха от съвета. Поводът е предстоящият Световен ден за борба с диабета - 14 ноември.

Днес 98 служители на община Плевен са измерили кръвната си захар. Те са преминали тестването от 8.30 до 10.30 часа без да се налага да бъдат откъсвани трайно от работния процес. По време на измерването от сдружението са раздали информационни материали за заболяването.

Повечето служители са били с показатели в нормата, но има единични случаи с резултати над нея. На тях е препоръчано да се обърнат към личните лекари и съответните специалисти, посочи Даниела Илиева - председател на сдружение "Диабет".
За шеста поредна година сдружението организира съвместно с клиниката по ендокринология към УМБАЛ "Д-р Георги Странски" с началник доц. д-р Катя Тодорова инициативи по повод Световния ден за борба с диабета.

На 9, 10 и 13 ноември във Втора клинична база ще има безплатни изследвания на кръвна захар и гликиран хемоглобин на болни с диабет от Тип 2, както и на техните родственици. На 20 ноември ще бъде измерена кръвната захар и на служителите в областната администрация в Плевен.

Последвайте канала на

БТА
1364 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.11.09 | 19:07

1
какво общо има най = големия мошеник в града с диабета .....

Добави коментар

Водещи новини