Организации за защита на животните излизат на протест

  • 16 август 2017 10:27

  • 1347
  • 4
Организации за защита на животните излизат на протест
© МЗХГ

Десетки организации за защита на животните ще протестират пред Министерството на земеделието на 24 август срещу проект за промяна на наредба за отглеждане на животни за "ценни кожи".

При обсъждането на текста не е присъствал никой от неправителствения сектор. С промените ще отпаднат повечето от изискванията, на които фермите за американски норки не отговарят, и ще бъде легализирано отглеждането на тези животни у нас, което води до замърсяване на околната среда.

Петя Алтимирска, един от инициаторите на протеста, каза пред БНР, че фермите са изградени без оценка за въздействие на околната среда.

В цяла Европа тенденцията е към намаляване на отглеждането на животни с цел добив на кожи. Една голяма част от страните имат законодателни забрани вече. Друга голяма част от страните са в процес на приемане на такива и забрани, и включване на високи изисквания, които да се тълкуват трудно достижими за бизнеса и често на практика стават неприложими и нерентабилни. Всички страни, където има такъв бизнес, имат негативното отношение на обществото към този бизнес. Тази поправка в наредба 200 даде зелена светлина на много хора, които биха искали да делокализират бизнеса си от тези страни, където е забранен, и да го позиционират в страни като България, където има много добра среда за това, заяви Алтимирска.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1347 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2017.08.22 | 13:19

4
мачкайййй, мачкай вресливата дрислива сектантска сган, нека реве и кръв да сере от злоба

2017.08.22 | 13:19

3
ЗАЩО ДА КАНЯТ ПРИМИТИВНИ СЕКТАНТИ?

2017.08.22 | 13:19

2
ПО-ДОБРЕ ДА СЕ ОТГЛЕЖДАТ ЖИВОТНИ С ЦЕННИ КОЖИ, ОТКОЛКОТО ЖИВОТНИ С ГОЛЕМИ И КРЕСЛИВИ УСТИ И МАЛКИ МОЗЪЦИ

2017.08.22 | 13:19

1
ДИЛЪРИТЕ СЪЩО НЕ СА БИЛИ КАНЕНИ НА ОБСЪЖДАНЕ НА ЗАКОНА ЗА НАКАЗАНИЯ ЗА ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ, НИЩО ЧЕ СА НЕПРАВИТЕЛСТВЕН СЕКТОР ХАХАХА

Добави коментар

Водещи новини