Изключиха V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"

  • 03 юли 2017 10:35

  • 4931
  • 2
Изключиха V-ти блок на АЕЦ "Козлодуй"
©

Турбогенераторът на пети енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" бе изключен от електроенергийната система на страната, съобщиха от АЕЦ "Козлодуй".

Това стана на 3 юли 2017 г. в 00:59 часа, по заявка на атомната централа, съгласувано с Електроенергийния системен оператор.

Изключването е поради необходимост от подмяна на електрически предпазители във възбудителните вериги на турбогенератора, който се намира в машинната зала - в конвенционалната (нерадиоактивна) част на блока. Случаят няма отношение към ядрената и радиационната безопасност и няма промяна в състоянието на радиационната обстановка в района на атомната централа. За спирането е уведомена Агенцията за ядрено регулиране.

По време на изпълнение на дейностите по подмяната на предпазителите мощността на реактора на пети блок бе намалена до 40%, в съответствие с технологичните изисквания. Другият хилядамегаватов блок на АЕЦ "Козлодуй" - шести, работи с 96% натоварване на мощността.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4931 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.07.07 | 22:32

2
..И ЕДИН ПРЕКРАСЕН ДЕН ,ЩЕ ОСТАНЕМЕ НА ТЪМНО, ВЛАЖНО,И СКЪПО ..Т.Е ЩЕ ВЛЕЗЕМЕ НА КРАВАТА В ......ПО СКОРО НА ДВЕ КРАВИ..И НА НАШИТЕ ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ ...ЩОТО ИМАМЕ УМНИК БОКО И УМНИК ЦОКО ..И ДОКАТО ЛИЖАТ ЕДНА ЧАСТ НА КРАВАТА ..НИЕ ЩЕ СМЕ ЛЕКО ПРЕЕВАНИ...

2017.07.07 | 22:32

1
Да изключат всичките. Седесарските кypви това искат, ще минем на вощеници и газеници като преди 9-ти.

Добави коментар

Водещи новини