Полицаи по бански дебнат на плажа

  • 26 юни 2017 09:24

  • 73582
  • 5
Полицаи по бански дебнат на плажа
© Булфото(архив)

Цивилни полицаи вече се смесват с летовниците във Варна, като обикалят по бански и следят за крадци по плажовете, пише "Монитор". На най-оживените места в града със струпване на много туристи – молове, туристически обекти или места за забавления, те трудно може да бъдат разпознати, защото са с неглижиран външен вид – с тениски и бермуди и лесно се смесват с тълпата.

Само атлетичните им и стегнати фигури, както маратонките на краката им подсказват, че уличните крадци и джебчийките трудно ще им избягат. Най-голямата изненада за крадците е когато знийна красавица се окаже ченге под прикритие и му щракне белезниците.

Джебчийските кражби са целогодишен проблем във Варна, но дойде ли лятото, опасността от обир на улицата нараства, защото в града и близките курорти заедно с летовниците пристигат и крадци-гастрольори от цялата страна, предупреждават от местното полицейско управление.

Според полицейската статистика, за тази година има вече регистрирани 19 джебчийски кражби. Много от случаите обаче остават извън статистиката, защото потърпевшите не подават сигнал в полицията. Плажът е едно от най-притегателните места за крадците, заради оставения без надзор багаж, когато собственикът влиза да се къпе в морето.

Крадците са изключително изобретателни, мобилни са и бързо се ориентират в обстановката, където има много хора. Те са способни с часове да „чакалят“ жертвата си – смесват се с останалите хора на плажа и внимателно наблюдават набелязаната цел – обикновено чужд турист или нашенец със скъп телефон, часовник, лаптоп или дебел портфейл. Остави ли вещите си за няколко минути без надзор, крадецът вече е офейкал с тях.

Плажните алеи също са в полезрението на полицейските служители под прикритие, но не трябва да се разчита само на тях, а винаги да се има едно на ум. Ако не искате да имате горчиви спомени от лятната си ваканция, не трябва да забравяте, че крадците никога не почиват, съветват своите гости край морето от ОД на МВР-Варна.

Последвайте канала на

Novini.bg
73582 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
ТОРБАЛАН

2017.06.28 | 00:17

5
УШЕВ ПО БИКИНИ ДА МИ ПАДНЕ ЩЕ ГО ЧУКАМ ВЪВ ГЪЗА

2017.06.27 | 22:38

4
по голяма глупост не бях чувал.ще ги командироват по бански на плажа.ми да им платят и чадър и шезлонг.

2017.06.27 | 22:26

3
да ма щтракне за шнорхела със стегнатото си дупе и сисита тъз полицайка

2017.06.27 | 22:26

2
Волните словоизлияния са пълни с глупотевини, големи мазници, големи плонжове /особено това за знойните атлетични полицайки/

2017.06.27 | 18:35

1
Регистрирани 19 кражби ?!?? Това на час ли е или за два часа??

Добави коментар

Водещи новини