Защо е важно децата ни да бъдат част от новата Swim Generation?

  • 09 май 2017 18:09

  • 2811
  • 0
Защо е важно децата ни да бъдат част от новата Swim Generation?
©

Всеки има право да се научи да плува, защото това е умение, което може да спаси човешки живот! Ето защо най-голямата световна марка за плувна екипировка - Speedo© стартира днес своята глобална инициатива за превенция на удавянията в световен мащаб - Swim Generation. Целта на кампанията е всеки, навсякъде по света, да има възможност да се научи да плува. Развивана от Speedo© International още от 2011г., кампанията Swim Generation вече подкрепи животоспасяващи проекти по целия свят и подпомогна партньорски организации, за да достигне до над 600 000 души до днес.

Малцина си дават сметка за това колко важни са уроците по плуване за децата! Причината - когато може да плува, човек понякога може да спаси не само своя, но и живота на някого в беда.

Удавянията бяха определени като глобална заплаха от Световната здравна организация, тъй като шокиращи статистики демонстрират, че удавянията са третата най-голяма причина за инцидентна смърт в световен мащаб с най-малко 372 000 случая всяка година. Това прави средно 1 000 души на ден. Данните изобщо не са за подценяване, нали?

„Броят на годишните удавяния в глобален мащаб, особено сред млади хора е неприемлив”, казва Роб Браун, завеждащ отдела по „Управление и корпоративна отговорност” в Speedo©. „Добрата новина е, че повечето от тези инциденти могат да бъдат предотвратени. Точно по тази причина ние се посветихме да работим в партньорство с някои от най-изтъкнатите експерти във водната безопасност и с животоспасяващи организации, помагайки да се спасят хиляди животи по света.”

Действайки като катализатор на промяната, инициативата на Speedo Swim Generation предоставя подкрепа чрез финансови дарения, продукти за плуване Speedo, умения и експертиза за проекти по целия свят. Работейки с утвърдени благотворителни партньори като „Кралската животоспасяваща общност” и „Центъра за превенция на травмите и проучванията в Бангладеш”, Swim Generation подкрепя жизнено важни животоспасяващи проекти, помагайки им да просперират и да постигнат позитивно въздействие върху местните общности.

Чрез Swim Generation Speedo се надява да вдъхнови всеки, навсякъде по света, да се грижи за другите в и около водата, помагайки на себе си и на останалите да бъдат в безопасност. Тъй като недостатъчно хора разбират опасността и риска свързан с водата, повишаването на информираността и предоставянето на знания и умения на хората е от ключово значение за постигането на дълготраен ефект от превенцията на водния травматизъм.

Роб обяснява: “Swim Generation въплъщава ценностите на Speedo, а нашата цел е да вдъхновим повече хора да плуват и да подсигурим условия всеки да може да се наслаждава свободно на забавления във водата.”

Нашите приятели от SPORT DEPOT, които са официален представител на Speedo за България, също подкрепят превенцията на водния травматизъм. Българската компания обедини сили с Водноспасителна служба към БЧК през 2014-та година с цел редуциране на водните инциденти най-вече сред децата и младежите и повишаване културата за безопасност в и около водата.

Даренията на продукти за плуване чрез програмата на Speedo Swim Generation подпомогнаха провеждането на редица инициативи, които включват успешните програми "СИНЬО ЛЯТО", "ПРИЯТЕЛИ С ВОДАТА" и "ДРЪЖ ПОД ОКО". Последната кампания е посветена на родителите с малки деца, които трябва да бъдат наблюдавани, когато се оставят да се забавляват във водата.

Тази програма включва издаването на книга, която запознава родителите с опасностите в и около водата и дава много ценни и практични съвети относно това как да останете в безопасност и да държите малките деца на сигурно място около водата. Книгата ще се разпространява това лято безплатно в магазините на SPORT DEPOT, както и в магазини "Хиполенд", които също подпомогнаха нейното издаване. От 2014 година Speedo е и официалната плувна екипировка на Водноспасителната служба.

*Повече информация относно кампанията Swim Generation, както и да научите как може да помогнете да се повиши информираността за водната безопасност може да намерите на официалната страница на кампанията Swim Generation ТУК

Гледайте и страхотното видео за кампанията :



 

Последвайте канала на

Novini.bg
2811 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини