Благотворителен базар събира средства за малкия Емо от Варна (снимки)

  • 24 ноември 2016 15:14

  • 1181
  • 0
Благотворителен базар събира средства за малкия Емо от Варна (снимки)
© Булфото

На 24 и 25 ноември от 10 до 17ч. е подреден благотворителен базар "Заедно за Емо" в информационния център на Община Варна. Базарът е само за ръчно изработени предмети. Има коледни украси, картички, сувенири, накити, бижута, картини и много други неща.

През юни на 4-годишният Емо беше поставена диагнозата Сарком на Юинг на дясната лопатка. Първоначалната оферта за цялостното лечение на Емо в Германия възлизаше на 440 хиляди евро, като цялата сума трябваше да се преведе наведнъж. Тази сума е непосилна за семейството и близките му и за това стартира кампания за набиране на средства, необходими за лечението на малкият Емо.

Подадено е заявление за финансиране в Център Фонд за лечение на деца в чужбина, но е получен отказ. Така започват да се търсят други начини за лечение. На 20 септември Емо беше приет в турска клиника за пълни изследвания и изготвяне на оферта за лечение. Там плащанията могат да се извършват на етапи. Офертата само за първата част от лечение, която включва химиотерапия, контролни прегледи и изследвания, е 72 250 евро. Лечението на Емо ще продължи поне една година, като през около 20 дни ще пътува до Турция за различните медицински процедури, което е свързано с допълнителни разходи.

Дарителската сметка на Емо в Райфайзенбанк е:

IBAN BG41RZBB91551007400206 BGN, BIC RZBBBGSF, Титуляр: Емил Ангелов Каров;

Превод чрез PayPal: birityyy@abv.bg

Може да бъде изпратен и дарителски SMS с текст на латиница DMS EMO на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel).

Последвайте канала на

Novini.bg
1181 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини