Круизен кораб с 2120 пасажера пристига в Бургас

  • 14 октомври 2016 14:22

  • 2102
  • 1
Круизен кораб с 2120 пасажера пристига в Бургас
© Булфото (архив)

Круизен кораб с 2120 пасажера пристига в Бургас на 15 октомври. В 8.00 часа корабът трябва да акостира на Морска гара. На борда му пътуват чуждестранни туристи от 47 държави, представители на 6 континента - Европа, Азия, Африка, Австралия, Северна и Южна Америка. Това съобщиха от пресслужбата на Пристанище - Бургас.

Пасажерите ще имат възможност да разгледат морския град, историческите и природни забележителности в близост. Част от туристите, които ще пристигат в Бургас, вече са заявили екскурзии до Несебър, Созопол и село Козичено.

Има и организирана екскурзия до острова "Света Анастасия". Голяма част от пасажерите ще имат възможност самостоятелно да разгледат Бургас като за времето на престоя на кораба е осигурена непрекъсната безплатна транспортна връзка от Морска гара до централната част на града.

Освен новата визия на пространството около пасажерския терминал в Бургас за гостите е подготвена изложба на стари снимки, съобщи изпълнителният директор на пристанището Диян Димов.

Снимките са подредени във фоайето на Морска гара. В колекцията са включени редки снимки на бургаското пристанище от миналия век, на фара, на кораби с интересна съдба, на един от първите водолази, на рибари и докери. Снимките са предоставени от личната колекция на Михаил Заимов специално за тази изложба.

Целта е туристите, които минават през Морска гара да се запознаят с историята на пристанището и с любопитни факти от миналото на Бургас, с развитието на търговията, корабоплаването и риболова. Изложбата е наречена "Пристанището - врата през вековете" и включва 11 табла с 15 снимки, някои от които не са публикувани до сега. Към тях има текст, който разказва историята на всеки един от сниманите обекти на български, руски и английски език.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2102 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Варна

2016.10.14 | 20:29

1
А защо слагате снимка на изследователския кораб на Варненското пристанище?

Добави коментар

Водещи новини