Пимпирев събира полярни изследователи в Кърджали

  • 30 септември 2016 09:49

  • 1511
  • 1
Пимпирев събира полярни изследователи в Кърджали
© Фейсбук

Кърджали ще бъде домакин на първи Балкански семинар на Асоциацията на младите полярни изследователи (АПЕКС). Срещата на 1 и 2 октомври ще бъде на тема „Приносът на младите полярни изследователи от Югоизточна Европа за антарктическата наука“. За първи път млади антарктически учени от Турция, Румъния, Гърция, Сърбия, Македония и България ще се съберат на едно място, за да обсъдят образователни инициативи, свързани с Антарктида, съобщиха от Българскяи антарктически институт.

Участниците ще обменят идеи и опит в областта на научните изследвания и бъдещото сътрудничеството между балканските антарктически изследователи. Организатор на семинара е Българският антарктически институт (БАИ). Предстои да бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Българския антарктически институт и Полярния изследователски център към Истанбулския технически университет.

Целта на Меморандума е да се създаде рамка за сътрудничество между антарктически програми на България и Турция в областта на изследванията на Ледения континент. Проф. Христо Пимпирев и д-р Бурджу Озсой ще се договорят за обмен на учени, научна информация и техническо оборудване за работа по съвместни проекти.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1511 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.10.05 | 14:10

1
едни от безбройните безсмислици, смучещи бюджет=нашите пари....

Добави коментар

Водещи новини