Център за спортна травматолия ще правят в Ягода

  • 07 септември 2016 10:13

  • 2317
  • 0
Център за спортна травматолия ще правят в Ягода
©

Център за оперативна спортна травматология ще се изгражда в Ягода. Той ще бъде построен на терен от 17 дка, граничещи с банята в селото.

Предстои обявяване на търг за продажба на имота, който е общинска собственост.

„Тази продажба не е свързана с банята в Ягода. Тя си остава и винаги ще бъде общинска собственост”, коментира Душо Гавазов, зам.-кмет на община Мъглиж.

По думите му там продължава ремонта на водопровода, който стартира в края на май т.г. „Появиха се допълнителни трудности, заради подпочвените води. Наложи се , в движение да се правят нови конструктивни становища, увеличиха се и строително-монтажните работи”, обясни зам.-кметът. Това е оскъпило проекта с още около 37 хил. лв. Очаква се до края на септември водопроводът ще бъде готов.

Работи се и по проекта за реставрация на емлематичната баня. От Института за паметници на културата са поискали цялостен проект. Предполага се, че през март догодина ще бъде дадено началото на реставрацията.

В сградата, която е строена през 20-те години на ХХ-ти век, досега ремонтни дейности не са извършвани. В продължение на десет години тя беше отдадена на концесия, която бе развалена по искане на община Мъглиж. Инвестиции в обекта не са правени. През 2010 година екоминистреството запечатва банята, заради липса на разрешително за водоползване. Хората от Ягода години наред настояват къпалнята да бъде ремонтирана и отново да заработи. Минералната вода в Ягода открай време се слави с лечебните си свойства.

Последвайте канала на

Калина Христова
2317 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини