Гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт, препоръчват от полицията

  • 12 юли 2016 21:35

  • 1595
  • 0
Гостите на Роженския събор да пътуват с обществен транспорт, препоръчват от полицията
© Булфото

Гостите на предстоящия Роженски събор от 15 до 17 юли да пътуват с осигурения обществен транспорт, вместо с личните си автомобили, за да се избегнат задръствания, препоръчват от ОД на МВР в Смолян. Организаторите очакват стотици хиляди посетители да пристигнат за националния събор, което значително ще натовари трафика по пътищата в планинската област.

В дните на Роженския събор са разработени алтернативни маршрути за преминаване в област Смолян и е създадена временна организация на пътното движение. Подробна информация за транспортната схема на събора е посочена в сайта на събитието www.rozhen.bg.

От полицейската дирекция съветват шофьорите, които изберат да пътуват с личен автомобил към събитието, да не предприемат риска от изпреварване при движение в колона. Пътната полиция прибавя препоръките да се движат с по-голяма дистанция, с повишено внимание, задължително с обезопасителни колани, и да не сядат зад волана след употреба на алкохол или наркотици. При навлизане в периметъра на събора да се изпълняват стриктно указанията на полицейските служители. Не оставяйте автомобила отключен при паркиране, не се изнервяйте в случай на задръстване, не оставяйте децата без надзор, препоръчват от ОД на МВР.

От полицията напомнят за възможна поява на крадци и джебчии сред празнуващото множество. Веднага да се информира полицията, ако се забележат съмнителни изоставени пакети или багаж. Мерките за пожарна безопасност включват забрана за палене на огън на разстояние до 100 метра от горски масиви или в близост до палатки и автомобили.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини