Една скулптура на Пясъчния фестивал в Бургас остана незавършена

  • 11 юли 2016 14:40

  • 10211
  • 2
Една скулптура на Пясъчния фестивал в Бургас остана незавършена
© Булфото

Деветото издание на Фестивала на пясъчните скулптури започна в началото на този месец и вече събра хиляди посетители от страната и чужбина. Гостите на уникалната експозиция могат да се насладят на любимите си герои от големия екран – Батман, Тарзан, костенурките нинджа, Малкият принц, персонажи от „Междузвездни войни”, „Зоотрополис”, „Замръзналото кралство” и мн.др. Но една скулптура остана незавършена.

Тя не можа да се преобрази под умелите ръце на своя създател. За съжаление големият художник и скулптор от Русия – Анатолий Лунин не пристигна на тазгодишното издание на фестивала. Той почина само три дни преди началото на работите по извайването на фигурит, пише "Флагман".

Талантливият автор не успя да вдъхне живот на своята творба, тъй като съвсем неочаквано за всички, загуби своя. А сега една ярка звезда на небето огрява Пясъчния фестивал и блести над тъжно примрялата фигура, обвита в кофраж.

Организаторите на събитието са взели решение да оставят насред кино героите от пясък незапочнатата фигура на Лунин, а пред нея са окачили табло, изобразяващо красивите му произведения през годините. Така всички посетители могат да поспрат за миг и да си спомнят за Толик и неговите чудни творения. Лунин бе автор на едни от най-прекрасните скулптури на Пясъчния фестивал. Той създаде морски раковини над вода, индианци, Маша и мечока, Червената шапчица, Чарлз Дарвин, Бийтълс, Бенгалска джунгла и много други.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10211 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2016.07.12 | 13:39

1
какъв ЛеНИН ?! ЛУНИН, безхаберници!!! Коригирайте се!!!!

2016.07.12 | 13:39

2
Ами да, вложете малко МИСЪЛ, когато пишете!

Добави коментар

Водещи новини