Нешка Робева: При Цвети се е отключила депресия, спортът няма общо (видео)

  • 15 юни 2016 08:57

  • 39327
  • 4
Нешка Робева: При Цвети се е отключила депресия, спортът няма общо (видео)
© Булфото (архив)

Слушах Илиана Раева и това е истината. Тези деца се гледат като в инкубатор. Аз съм се сърдила на Илиана, че не им създава конкуренция. Тя категорично заявяваше, че иска да им създаде комфорт. Никога не е имало проблем в отбора.

Това каза в сутрешния блок на БТВ най-известната ни треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева. Тя коментира тежкия инцидент със златното момиче Цветелина Стоянова. Аз не съм специалист. Трябва да поканите психиатър, който да обясни за тази депресия. Говоря за психиатър, защото психолог-диагностик не може да разбере проблема. За мен това е една отключена депресия, която е бич на 21 век. Аз също съм била състезател и преди всяко състезание исках да избягам и заявявах, че това е последното ми състезание. Депресията е една болест, която никой не може да разбере защо и кога се отключва. Спортът не е виновен за постъпката на Цвети. Треньорите не са разбрали, че това не е предстартова треска, а депресия. Това е нормално, защото според мен малко хора в България могат да разберат симптомите на депресията.

Трябва да подкрепим децата в този момент. На тях им е най-тежко. Трябва да им дадем спокойствие. Не трябва да обвиняваме федерацията, треньорите. Трябва да се спре с това ровене и търсене на сензация. Не познавам много добре Цвети. Помня я като малка, когато майка й почина. Още тогава Илиана пое грижите за нея. В петък разбрах, че Цвети не иска да тренира и отказва да пътува. Още тогава ми мина мисълта за депресия, но аз не съм специалист. Илиана категорично заяви, че най-важното за нея е здравето на детето. На тези деца никога не е поставяно условието за медал. Те никога не са били притискани, категорична беше Робева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
39327 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2016.06.21 | 16:27

3
Куче долно си ти, пешке

2016.06.21 | 16:27

4
за да и навредите ли убихте момичето, а боклук?
гошо

2016.06.21 | 16:27

2
Разпитайте в Следствието всички.На спокойствие,за няколко месеца.Само дето знаем,че ще потулите всичко.Гибона или оня пияница Максим Стависки осъдихте ли?

2016.06.21 | 16:27

1
При теб се е отключила дименция

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини