Хранили ли сте костенурки, г-н Президент?, пита малката Калина Росен Плевнелиев

  • 05 март 2016 11:08

  • 4154
  • 13
Хранили ли сте костенурки, г-н Президент?, пита малката Калина Росен Плевнелиев
© Булфото

13-годишно момиче написа писмо до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Тъй като обаче малката Калина не знаела как да се свърже с държавния глава, е написала писмото в социалната мрежа. Причината Калина да пише на президента е забраната за къмпингуване на 100 метра от плажа.

Ето какво написа тя на Росен Плевнелиев

"Господин Президент,
Казвам се Калина и съм на 13 години.
Днес е 03 март - Националният празник на България.
Нямам представа как да се свържа с Вас и затова Ви пиша тук. Знам, че сте много зает и няма да имате време да ми отговорите, но се надявам писмото ми да стигне до Вас. Разбрах, че Вие сте този, от когото зависят моите приятели.
Аз не разбирам от закони, но искам тези, които обичам да са живи и здрави и вярвам, че Вие, господин Президент, ще ми помогнете.
Живея в София, уча в София и не искам да ходя да уча в друга държава. Аз и моите приятели играем спектакли и помагаме на болни деца да сбъднат мечтите си.
Тук в София въздухът е цветен, но вие знаете това. Нищо, аз съм свикнала.
Всяко лято ходя на Иракли с мама и татко. Там е различно – красиво, диво, тихо и приказно.
Там шумът на дърветата и песните на щурците са особени, господин Президент.
Виждали ли сте как изгрява луната от морето на Иракли, господин Президент – тя е огнено червена. Виждали ли сте звездите над Иракли, господин Президент – можеш да ги докоснеш с ръка. Плували ли сте сутрин в морето на Иракли, когато делфините подскачат и издават приказни звуци? Пазили ли сте един месец яйца на пясъчен ветрогон, след което още един месец да пазите малките им птиченца? Говорили ли сте си със десетима лешникови сънливеца поименно? Хранили ли сте костенурки? Обгрижвали ли сте двудневно гущерче? Грижили ли сте се за невестулка, хранили ли сте смок с мляко, превързвали ли сте дръвче с коноп за да се възстанови, вадили ли сте пеперуди от морето, чистили ли сте пясъка с детско сито и пели ли сте вечер с китара край морето с любими хора, господин Президент?
Аз го правя всяко лято, от петгодишна.
Разбрах, че искат да ми забранят всичко това, защото ще съм на Иракли незаконно.
Кое от това, което изброих, е незаконно, господин Президент?
Моля ви отговорете ми!
Има хора, които идват за час, два, ден и нараняват всички тези същества, за които аз и моите приятели от Иракли се грижим.
Виждала съм във филмите как Президентите спасяват добрите, затова и Ви пиша.
Моля Ви господин Президент, не позволявайте да бъдат наранени тези, които обичам, позволете ми да бъда там и да ги пазя! Моля ви!"


Последвайте канала на

Десислава Станева
4154 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2016.03.13 | 01:42

13
естествено, в президентството е фраш с костенурки, начело с роска костенурата

2016.03.13 | 01:41

12
ЧАКАМЕ ОТГОВОРА ГОСПОДИН ПРЕЦЕДЕНТ

2016.03.13 | 01:41

10
Аз пък съм била на Карадере, когато нямаше къмпингуващи, когато плажа беше чист, във водата се плуваше между риби, по брега се ходеше между смоци.....а сега Карадере прилича на мигрантски катун. Затова искам да не се допускат тълпи къмпингуващи на всякъде. В цяла Европа има къмпинги, с вода, тоалетни и почистване......
не забравяй

2016.03.13 | 01:41

11
ти кого защитаваш мафията или народа ?

2016.03.13 | 01:41

9
pederasa plevel ne se trogva ot takiva pisma,toi izpulnyava (s udovolstvie)amerikano-turskite zapovedi,zaedno s prekia si na4alnik borisov

2016.03.13 | 01:41

8
кофти ситуация , хем да се угоди на хотелиерската мафия , хем да излъже детето че държавата се грижи за нещо друго освен ГЛОБИТЕ

2016.03.13 | 01:41

7
Nisko navedeni kostenurki i ohliuvi da ti trqbvat moito momi4e...v prezidentstvoto e palno s takiva!!! To tam drugo ne viree!!!

2016.03.13 | 01:41

6
Тази година в края на летния сезон се разходих до един от заливите зад резиденция Перла в Приморско. Оказа се, че мястото се използва за къмпинг! Гората беше фрашкана с боклуци и екскременти не можех да повярвам на това което виждам................... Тези хора и за гората не стават!
1234

2016.03.13 | 01:40

5
ха ха ха и това го е писало малко с тези думи ? Може, но под диктовката на родителите си , който са от зелената мафия....
ХХХ

2016.03.13 | 01:40

4
момиченце Борисов и ПЛЕВНЕЛИЕВ Извършват ГЕНОЦИД към българите Ти им говориш за човещина .в МУТРИТЕ НЯМА ЧОВЕЩИНА .

2016.03.13 | 01:40

3
Какво дете бе? Това не е писано от дете. Ако са толкова загрижени за природата това значи не само да не се пречи на животните а и да не им се помага. Отвратително писмо пълно с хленчене и не написано от дете, а от хора които сами си настъпиха опашката.

Добави коментар

Водещи новини