Фандъкова свика кризисния щаб заради идващия сняг

  • 15 януари 2016 18:17

  • 1689
  • 2
Фандъкова свика кризисния щаб заради идващия сняг
©

Оперативният щаб за поддържане на града при зимни условия проведе заседание заради прогнозата за силен снеговалеж и вятър. Щабът е свикан по нареждане на кмета Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, съобщават от общината. Припомняме, Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви, че за утре за столицата е в сила оранжев код за опасно време със силен снеговалеж и вятър.

На заседанието са обсъдени задачите на всички институции, ангажирани с различни дейности в града, както и приоритетите при почистване при обилен снеговалеж. Първостепенна задача ще бъде осигуряването на проходимост в града при зимни условия, осигуряването на движението на масов градски транспорт, достъп до болници и училища.

Почистването на главните улици и булеварди също ще бъде приоритет. От общината уверяват, че ако е необходимо, ще създадат организация за поетапно затваряне за движение на булеварди, за да може да бъдат почистени по-ефективно в условия на силен трафик. Това ще стане съвместно с КАТ „Пътна полиция”.

Задачата по обезопасяване на пътищата в природен парк Витоша ще бъде на екипите на почистващите фирми. Ако се налага, пътищата към Алеко и Копитото ще бъдат затворени за движение. В координация с пътната агенция и столичната полиция, общината ще наблюдава входно-изходните магистрали, стръмни, опасни участъци и мостове.

По време на заседанието на щаба е обсъдена и организацията за промяна на маршрутите на движение на тежкотоварните камиони. Фандъкова е поискала от ЧЕЗ, „Софийска вода” и „Топлофикация” пълна мобилизация на екипите за отстраняване на аварии и възстановяване на захранването. Екипите на експлоатационните дружества ще работят във взаимодействие с Дирекция „Сигурност“ и Дирекция „Зелена система“, поясняват от местната администрация.

В щаба за поддържане на града при зимни условия влизат представители на Столичната община, СДВР, Областно пътно управление към Агенция „Пътна инфраструктура“, Столична дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Център за спешна медицинска помощ-София, Център за градска мобилност, фирмите, ангажирани с почистването и експлоатационните дружества, работещи на територията на София.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1689 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Веселин Василев

2016.01.17 | 22:58

2
Кризистният щаб,"въоръжен" с лопати ще "оправи" положението.

2016.01.16 | 14:25

1
я снегът ни изненада...ама си платете винетката!

Добави коментар

Водещи новини