Роботи ще чистят общинските басейни

  • 26 ноември 2015 08:27

  • 1071
  • 0
Роботи ще чистят общинските басейни
©

Община Варна планира да закупи два робота за почистване на басейни. Машините ще бъдат осигурени за нуждите на общинското предприятие "Спорт-Варна", което стопанисва плувен комплекс „Приморски" и плувен басейн „Делфини" в кв. „Възраждане". От обявената преди дни обществена поръчка става ясно, че роботите ще бъдат закупени чрез процедура на договаряне без обявление.

Общината прави втори опит да закупи техниката, след като на обявената през май т.г. обществена поръчка не бе получена нито една оферта. Тогава бе обявено, че се търсят два робота - един за почистване на басейн с олимпийски размери и втори за 25-метров басейн. Посочена бе и обща прогнозна стойност на двете машини с автоматично управление - 18 300 лева.

Повторен опит ще бъде направен и за закупуването на кънки за фигурно пързаляне за нуждите на ледената пързалка. Планира се покупката на 60 чифта с размери от №33 до №44 (по 5 чифта от всеки номер).

Прогнозната им стойност е 6000 лева. "Спорт-Варна" се нуждае и от батут и покривало за него. Прогнозната им обща цена е 6300 лева. Срещу 3300 лева се планира покупка на мрежи - за футболни врати, за баскетбол, за волейбол, за тенис и за врати за хокей на лед. За две баскетболни конструкции с табла, рингове и мрежи Общината е готова да даде 2500 лева.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1071 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини