Стая за кърмачета и място за пътници с увреждания има вече на Терминал 1

  • 25 август 2015 09:48

  • 1631
  • 2
Стая за кърмачета и място за пътници с увреждания има вече на Терминал 1
©

Стая за кърмачета и място за пътници с увреждания има вече в обществената зона на Терминал 1 на летище София, съобщиха от летището. Ако пътувате с малко дете през Терминал 1, можете да използвате специално оборудваната стая, за да го нахраните, да го преоблечете, или да го освежите преди пътуването.

Стаята е обзаведена с детско креватче, маса за преобличане, стол за кърмене. Има мивка с топла и студена вода. Вратата на помещението e с фолирано стъкло.

Хората, които поради заболяване или друга причина се нуждаят от специализирано съдействие, за да се придвижат и качат на самолета, могат да прекарат времето до полета или да изчакат своя асистент в обособената и специално обозначена зона за пътници с увреждания и намалена подвижност.

Двете нови помещения на Терминал 1 са разположени на удобно и леснодостъпно място - в обществената зона на салон "Заминаване", вляво от входа, до магазина за вестници и списания.

На летище София в отдел "Индивидуални пътнически асистенти" работят 37 служители, които подпомагат както пътниците с физически затруднения, така и тези, които имат някакъв друг проблем при пътуване по въздух. През 2014 г. 21 659 пътници са се възползвали от тази услуга /на Т1 - 4 004 души, а на Т2 - 17 655/. За първата половина на 2015 г. броят им е 10 602 /на Т1 - 2 054 и на Т2 - 8 548/.

От миналата година специализирана зона за пътници с увреждания и намалена подвижност осигурява и на Терминал 2 дискретност и собствено пространство на тези, които я използват.

Новите помещения на Терминал 1 са част от политиката на летище София за подобряване условията за престой на пътниците със затруднения и на пътуващите с малки деца, се посочва в съобщението.

Включете се в новия Viber чат на Novini.bg – следете коментарите под нашите материали.


Последвайте канала на

Нора Виткова
1631 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.08.25 | 16:13

1
В стаята за кърмене мирише! Кърмачките да кърмят директно на терминала за да ги виждат повече хора!
аа

2015.08.25 | 16:15

2
да, оная истеричката дето настояваше да си показва гърдите именно в мол, та да не изпусне последните модни тенденции или на възможно най-многолюдно и заразно за детето място, да иде на летището - ще я видят при това и повече чужденци! как не се е сетила досега!

Добави коментар

Водещи новини