Без освежителни летни ремонти в НС

  • 12 август 2015 06:54

  • 1372
  • 0
Без освежителни летни ремонти в НС
© Булфото

НС ще наруши традицията, като през лятната ваканция на депутатите пленарната зала няма да претърпи дори козметични ремонти и освежаване.

Преди началото на новия парламентарен сезон в нея ще се развихрят само чистачките, научи „Монитор”.

Така наесен народните избраници ще заварят единствено почистени банките си, въпреки че обикновено през август, когато парламентът не заседава, прословутата зала се лъсва основно, като се сваля и измива дори огромният кристален полилей.

Най-трудоемко е именно бърсането на прах от полилеите и смяната на крушките. За да се направи това, са необходими доста усилия и кран.

Около 90 крушки има внушителният лампион в пленарната зала, който е бил поставен там още по времето на Тодор Живков. Заради усилията, които се хвърлят за смяната само на една лампичка, парламентът купува доста издръжливи крушки - те имат над 5 години живот, а в последните два мандата са и енергоспестяващи. Банките, зад които седят народните избраници, също са от Татово време. Те са били сглобявани и свързвани по специална технология. Точно от местата си за сядане най-често се оплакват депутатите.

Според тях те са тесни, като отпред няма място за папки и още по-малко за лаптоп.

Освежаване ще има все пак в кабинетите в НС. Вече са изнесени и струпани в кулоарите всички кресла. В края на миналата седмица стартира трескава подготовка за предстоящите освежителни дейности. Червеният мокет, с който е застлан подът, по традиция се изпира със специални машини. През 2014 година пък диваните и столовете в кулоарите бяха претапицирани, така че разходи за мебелите сега няма да има.

Същевременно ремонт вече тече отвън. От началото на седмицата група работници въоръжени с малък багер и друга техника, пренарежда плочките и паветата в близост до НС. На много места те се бяха надигнали и не само депутатите, но и преминаващите край сградата софиянци и гости на града се спъваха в издутините. От септември, по всичко личи, дамите на високи токчета ще могат безопасно да стигат до работното си място, а колегите им в НС няма да се оплакват от ожулените върхове на обувките си.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1372 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини