Вдовицата на Емил Шарков: Емо си е с мен, смъртта не може да ни раздели

  • 12 март 2015 19:45

  • 2761
  • 1
Вдовицата на Емил Шарков: Емо си е с мен, смъртта не може да ни раздели
©

Година след убийството на съпруга ѝ баретата Емил Шарков Милена Шаркова за първи път ще отиде в Лясковец, където ще бъде открита мемориална плоча в негова памет. За любовта, която живее и след смъртта, разказва самата Милена в интервю за БТВ.

"Със слънчице като Емо всеки ден от живота беше празник, така че не сме делели ежедневието си на делници и празници", казва тя със сълзи на очи. "Емо си е с мен, смъртта не може да ни раздели. В момента, в който говоря за него и имам чувството, че ме е прегърнал".

Утре ще е първото ми ходене в Лясковец. Ще имам сили да отида там. Не искам нищо да си спестявам от това, което е преживял Емо.

Никой от ръководството на отряда не поиска да ми обясни в детайли какво се е случило. Естествено, имахме срещи многократни, но никой не призна вина. Никой нямаше доблестта да каже: „Ние извършихме тези грешки, но работим в посока да не се повтарят”.

За себе си съм видяла, че става въпрос за поредица от пропуски. И грешни стъпки. В някакъв момент даже на хаотичност. Но не съм аз човекът, който ще прави тактиката за следващата акция, за съжаление, и много се надявам да са си взели бележка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2761 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.03.12 | 22:21

1
kvo sa sluchy ytrepaha go tva ko drygo.moje i ot zavist da e zatova se pazi ot tia.ili ot niakoi...nali razbirash.

Добави коментар

Водещи новини