Дрогираните шофьори под прицела на КАТ

  • 11 октомври 2011 15:03

  • 1193
  • 0
Дрогираните шофьори под прицела на КАТ
© Булфото

КАТ планира скоро операция срещу дрогираните шофьори.

Шефът на столичния КАТ Богдан Милчев е убеден, че шофьорите, употребили наркотици зад волана са повече от колкото тези употребили алкохол.

За противодействие на дрогираните шофьори обаче са нужни повече консумативи, с които КАТ към момента не разполага. 30 лева струва една проба за дрога. Поне 30-40 проби трябва да бъдат направени, за да се хванат двама-трима шофьори употребили наркотици.

В момента тече обществена поръчка за оборудване на КАТ с консумативи за хващане на дрогираните шофьори. Във връзка с предстоящия зимен сезон от КАТ съветват шофьорите да започнат подготовката на автомобилите си.

Оказа се, че жените все по-често употребяват алкохол и въпреки това шофират, заяви Милчев.

Миналата седмица столичните катаджии са хванали 37 водачи, употребили алкохол, като едва 5 са жени. Пътно-транспортните произшествия през септември са 1197, а от тях катастрофите с участие на жени - 197.

Въпреки това столичните пътни полицаи констатират сериозен случай с пияна шофьорка. На седми октомври те се натъкнали на жена зад волана с 3,4 промила.

Само през тази събота и неделя столичните катаджии, тръгнали на лов за пияни шофьори, са проверили общо 80 водачи от тях 14 били употребили алкохол. Общо вчера и днес до обед са проверени над 450 водачи. Вчера само 3-ма са били шофьорите, прекалили с чашката.

Последвайте канала на

1193 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини