Забраняват на частници да обезвреждат боеприпаси

  • 10 декември 2014 20:48

  • 1419
  • 4
Забраняват на частници да обезвреждат боеприпаси
©

Да се установи държавен монопол върху обезвреждането на стари боеприпаси и да се забрани на частни компании да се занимават с това.

Тази идея е обсъждало правителството, а до седмица трябва да бъде взето и официално решение, пише 24 часа. Вносът на боеприпаси от чужбина, за да се унищожават у нас, да бъде напълно забранен, е предложил вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. Повод за обсъждането е писмо от главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за нарушенията при взривения завод “Миджур” в с. Горни Лом, където загинаха 15 души, става ясно от стенограма на заседанието. “Забраняваме, вкарваме в парламента, ратифицираме и не се занимаваме повече с черни забрадки”, подкрепя предложението премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На територията на завода все още има над 190 хил. опасни противопехотни мини, съобщава премиерът Борисов на министрите си. Те стояли от месеци неохранявани, едва от три дни е пратена полицейска охрана на площадката, разказва пък вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г.. С тези внесени от Гърция мини България нарушава и международната конвенция за противопехотните мини, която забранява съхранението на такива оръжия, обяснява още Борисов на правителственото заседание. 190-те хиляди мини от “Миджур” ще бъдат унищожени в държавния военен завод в Костенец, може да се ползва и помощта на “Дунарит”, обяснява военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Втората фирма е собственост на Цветан Василев и е в затруднено състояние след фалита на КТБ. Собственикът на “Миджур” Валери Митков ще трябва да плати на държавата за унищожаването на мините. Той очаквал още 420 хил. мини до края на годината, става ясно от стенограмата. Унищожаването на 190-те хил. мини ще отнеме 20-30 месеца, ако се извършва от военните. Според министъра държавните заводи досега не са обезвреждали противопехотни мини американско производство.

Ненчев предлага и да се провери дали мините не могат да бъдат върнати на Гърция, откъдето ги е внесъл Митков. Финансовият министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва също е получил задача да изследва какъв точно е бизнесът с унищожаването на чужди боеприпаси в България.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1419 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
гост

2014.12.11 | 11:46

4
То ако може за всичко в тая страна да се установи държавен монопол май ще ви е най-добре. Това че някакви корумпирани чиновници не са си свършили работата не значи че трябва да се връща социализма.
Българин

2014.12.11 | 11:46

3
Всичко важно за страната и народа трябва да е държавно. Просто Българската управа гледаше да се отърве от всичко,само и само да се прибират пари от приватизация.
Валентин

2014.12.11 | 09:40

2
"Забраняват на частници да обезвреждат боеприпаси" Пълна глупост като знам как държавата се справя /колко се справи с контрола в Челопечене, Костенец и Горни Лом/ направо сме го ЗАКИНАЛИ /меко казано/. Единственото от държавата се иска НАБЛЮДЕНИЕ и КОНТРОЛ. Всичко останало е "чесане на езици"

2014.12.11 | 00:37

1
Малко късно се сетихте.Идиоти.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини