Обрат! Хеликоптер засече три инфрачервени точки в Калоферския Балкан (обновена)

  • 20 май 2014 10:50

  • 9915
  • 4
Обрат! Хеликоптер засече три инфрачервени точки в Калоферския Балкан (обновена)
©

Продължава мистерията около изчезването на тримата младежи в Калоферския балкан.

Военният хеликоптер с термо камерата и сканиращото устройство, които би трябвало да засекат топлината на човешките тела, се върна без добри новини. Той излетя рано сутринта от Сопот, защото при хладно време устройството работи по-добре. Вчера първото летене на хеликоптера беше следобед, когато скалите в планината бяха напечени от слънцето и разпознаването на човешката топлина беше по-трудно. Днес големите надежди отново угаснаха. Обследван е основно районът на хижа „Рай” и на Бяла река. Над 50 спасители са в действие. До момента са претърсени 70% от района. На място пристигнаха и военни от карловската бригада, и доброволци, които помагат, съобщи Блиц. Четвърти ден няма следа от Виктор от Стара Загора, Христо и Веселин от Велико Търново. Тримата са студенти първи курс в старопрестолния град. Те се изгубиха в събота на път за хижа „Рай”.

Локализирани са три неподвижни инфрачервени точки в местността Джендема в Калоферския Балкан. Едната е под изсъхнало дърво. В момента спасителите проверяват дали става въпрос за хора или за животни. 20 военни от 61-ва Стрямска механизирана бригада, начело с генерала си Димитър Шивиков, са на мястото. Те чакат сигнал от спасителите, за да тръгнат пеша нагоре. Оборудвани са с всичко необходимо - носилки и апарати за спасяване на момчетата, имат и димки, с които да обозначат местонахождението си. Много близки и роднини на трите момчета от Велико Търново и Стара Загора са се събрали на мястото. Братовчедът на Виктор изрази надежда, че най-после днес сагата ще свърши с щастлив край.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
9915 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
това е несериозно!

2014.05.22 | 11:34

4
хеликоптера на ГП - Аугуста с термо камера, когато засече обект, веднага го идентифицира.
а

2014.05.21 | 08:54

3
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓
Y@

2014.05.20 | 17:41

2
Хеликоптерът не е военен, а на Специализирания отряд за въздушно наблюдение към Гранична полиция, който работи в района и снощи.
майка

2014.05.20 | 17:14

1
Боже, опази тези деца, сокато ги намерим

Добави коментар

Водещи новини