Превозвачите също поискаха да се отвори АМ "Тракия" (снимка)

  • 12 юли 2013 13:55

  • 1599
  • 2
Превозвачите също поискаха да се отвори АМ "Тракия" (снимка)
© Булфото

Превозвачи поискаха незабавно откриване на готовите участъци от магистралите и преразглеждане и премахване на ограничителния и дискриминационен режим за движението на товарните автомобили в почивните дни. Това се посочва в декларация на БАСАТ и на сдруженията в Българския автомобилен транспорт, подписана от Миролюб Столарски, Петко Ангелов и Илиян Филипов.

Декларацията е адресирана до президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, министър-председателя Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, министрите на регионалното развитие и транспорта Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и и Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.

Ето и пълният текст на декларацията:

"Обръщаме се към Вас от името на хиляди български превозвачи, които всеки ден пътуват и работят по пътищата на България, като по този начин спомагат, както за развитието на българската икономика в трудния период на икономическа криза, така и за взаимовръзките и реализацията на свободното движение на хора и товари в цяла Европа. Ние, превозвачите сме най-заинтересовани от бързото развитие на националната пътна мрежа, както и от безаварийното движение по пътищата на България".
Според превозвачите - две техни неотложни искания са в интерес, както на тези които честно работят и се трудят в превозите, така и на всички български граждани:
1. Правителството да се ангажира в най-кратки срокове с откриването на готовите участъци от магистралите - последния участък от магистрала "Тракия" и участъка от магистрала "Струма", който е в заключителен етап. Развитието на българския туризъм, развитието на българския превозвачески бизнес и сигурното пътуване на всеки български гражданин изисква, това да стане час по-скоро, защото така ще постигнем не само развитие на бизнеса и страната, но и със сигурност ще спасим човешки животи.
2. Незабавно преразглеждане и премахване на ограничителния и дискриминационен режим за движението на товарните автомобили в почивните дни. С тази необходима стъпка вече сме запознали министъра на транспорта Данаил ПапазовДанаил Папазов Данаил Папазов е роден в добричкото село Красен. Магистър, специалност „Корабоводене” на.
Със съжаление ние трябва да констатираме, че с тази половинчата и популистка мярка не сме достигнали до резултати, свързани с по-голяма сигурност на движението. Нещо повече - налице са условия за създаване на предпоставки за по-тежки пътни произшествия, подобни на тези, на които сме свидетели и през последните дни. Притиснати от ограниченията, българските и международните превозвачи предизвикват сложни ситуации, както през деня, когато трябва да преустановят движението си, а държавата не предлага съответните паркинги и това най-често става на крайпътни стоянки, така и вечер, когато след отпадането на ограниченията тежките камиони тръгват на групи, които затрудняват движението и правят невъзможно, както изпреварването, така и нормално придвижване".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1599 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Amit

2013.07.19 | 00:53

2
All of my questions sehlned-ttatks!

2013.07.15 | 03:56

1
Как вчера пуснаха за по-безопасно феновете на Ботев да минат по магистралата за мача им в Бургас в ЛЕ, а сега не искат да пускат летовниците? Отново се прилага двоен аршин от некадърните управляващи от Тройната ламя!

Добави коментар

Водещи новини