Омуртаг с по-добри пътища

  • 30 май 2013 14:09

  • 1208
  • 0
Омуртаг с по-добри пътища
©

Извършен е основен ремонт на възлови пътища от четвъртокласната пътна мрежа в община Омуртаг, съобщи БТА.

Става дума за изграждане и ремонт на участък от път на разклона за село Зелена Морава на обща стойност 107 500 лв. Другият път е между селата Угледно - Менгишево - Кестеняво, също на разклона за последното. Като в ремонта и цялостната му реконструкция са вложени 175 460 лв. По обновено шосе ще се движат и жителите на селата от региона на Долна Хубавка. Там общинското ръководството е инвестирало 37 280 лв. в основен ремонт, като асфалтирането е започнало още през 2010 г. От администрацията уточниха, че през годините процесът на асфалтополагане е започван и прекъсван.

За да добият пътищата новият си вид, те са изкърпени и е положен цялостен асфалто-бетон. Освен това, в района на селата Зелена Морава и Кестеняво са изградени канавки за отводняване, банкети и е поставена хоризонтална и вертикална пътна маркировка, допълниха от общинската администрация.

И трите села са на почти еднаква отдалеченост от общинския център - 12 - 14 км. Зелена Морава е едно от големите населени места в региона, броят на жителите му по постоянен адрес е над 800, има и действащо училище.

Последвайте канала на

1208 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини