Леново оцеля след края на света

  • 22 декември 2012 11:52

  • 2101
  • 0
Леново оцеля след края на света
©

Асеновградското село Леново изживя своите мигове на слава с провала на Апокалипсиса. Няколко седмици хората сънуваха как живеят на един от трите самотни острова, които остават на Земята. Днес животът им тече мирно и тихо, както преди, предаде БНТ. Интернет вече забрави селото. Краят се отлага.

Мистиците замлъкнаха. Тълпите туристи се оттеглят от Франция, Сърбия и Турция, където отскочиха, за да оцелеят. От Леново се оттеглят и последните телевизионни камери, които следяха настройката на населението.

Въпреки че са изхвърлени от информационната вълна, хората тържествуват за провала на пророчеството.

"Край няма. Започва ново летоброене. Чакаме другия край след 30-40 години", каза Петко Стоянов.

"Спасихме се! Да сме живи и здрави и да се радваме за България", празнува Асен Зайков.

"Видяхме, че маите се провалиха. Животът продължава. Няма да има край на света!", отбеляза Вълчо Мичуров.

Кметът на селото посрещна 22 декември със смесени чувства, сред които имаше и лека носталгия.

"Щях да имам тая чест да управлявам цяла България, но добре, че се провали тоя край на света, защото не можем да бъдем самотни лидери на три села в света...", каза шеговито кметът Георги Желязков.

След като се раздели с бляна да определя съдбата на останките от света, заедно с кметовете на другите оцелели села, Желязков предположи и как се е отложил краят. Според него е помогнала Света Анастасия, която има параклис край Леново.

"Това е едно от местата, които шумно бяха рекламирани като последен пристан за края на света. Леново оцеля и защити имиджа си. Оцеля и цялата останала България. Както и всички села и градове по Земята. Днес, в деня на Света Анастасия, когато стана ясно, че краят на света се провали, в селската баня текат кротки диалози", разказва Цецо.

Петьо Карабатаков коментира: "Тия врачки, дето насаждат на хората разни съзвездия, магии... Много им здраве на тия! Краят на света се отложи. Но къпането в банята сега е някак безлюдно".

Така славата на Леново полека отлетя. Като парата над селската баня.

Последвайте канала на

2101 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини