Красимир Вълчев за ударената ученичка: Това е проява за дисциплинарно уволнение!

  • 11 октомври 2019 07:49

  • 2168
  • 3
Красимир Вълчев за ударената ученичка: Това е проява за дисциплинарно уволнение!
© Кадър: БТВ

Това поведение е недопустимо. Има поне две непрофесионални прояви. Трябва да ѝ се потърси отговорност. В този случай ще настоявам за по-тежко наказание. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в ефира на БТВ.

„Ще се провери дали и директорката е допуснала да има непрофесионални прояви. Трябва да се чуе и другата страна. Това е проява за дисциплинарно уволнение“, добави той.

„В училище си взаимодействат много деца. В тази среда не може да се елиминира агресията. Но българското училище не е източникът на агресията. Учителите правят всичко възможно да я тушират“, подчерта министър Вълчев.

Той коментира паниката в Сливен. „Получихме сигнали още преди началото на учебната година. Най-големият проблем не са само обособените квартали. Имаше опити в много градове, където има концентрация на такива деца. Обстановката се нормализира. Очевидно някой има интерес от тази ситуация. Имаме информация, че в дъното на нещата стоят хора, който организираха протести срещу несъществуващата Стратегия за детето. Всичко това не е в интерес на семейството. Това бе опит да се разруши образователната система. Имало е опит за влияние от религиозни пастори“, разясни просветният министър.

По думите му след разговори с родителите, те са се успокоили. Той обясни колко е важно да се изгради доверие и добави, че е много трудно да се работи в тези райони.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2168 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ше4ш

2019.10.12 | 22:09

3

Този смешник със сплесканата глава, като на шамандура, и говорещ меко, разбира от образование, колкото Тиквата от космонавтика!

СС

2019.10.11 | 09:56

2

Точно затова училището ще потъва все повече и повече. Децата нямат никакви задължения, а само права. Отделно представителите на малцинствата имат по-права от останалите.

2019.10.11 | 08:02

1

Манго,първо си възпитай чавето

Добави коментар

Водещи новини