За четвърта поредна година СУ ще участва в Европейските дни на наследството

  • 19 септември 2019 09:27

  • 226
  • 0
За четвърта поредна година СУ ще участва в Европейските дни на наследството
© Булфото (архив)

За четвърта поредна година Софийският университет "Св. Климент Охридски" ще участва в Европейските дни на наследството, съобщиха от висшето училище.

В събота, 21 септември, между 10.00 и 16.00 часа желаещите ще могат да посетят Ректората и да разгледат Музея на Софийския университет, аулата и Централното фоайе, Музея по палеонтология и исторична геология, и Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми на СУ.

От 10.00 до 16.00 часа посетителите на Университетската библиотека "Св. Климент Охридски" ще могат да се запознаят с историята на първата специализирана библиотечна сграда в България и да разгледат изложбата "Ръкописната етнографска сбирка", експонирана в Централното фоайе на библиотеката.

Отново от 10.00 до 16.00 часа ще бъде отворена и музейната експозиция за история на радиото в България "Проф. Веселин Димитров" в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ, както и Университетската ботаническа градина, на ул. "Московска" 49.

В неделя, 22 септември, от 9.00 до 11.00 часа ще може да бъде посетен и Богословският факултет на Софийския университет, на площад "Св. Неделя" 19.

Европейските дни на наследството ще се състоят на 21 и 22 септември под мотото "Изкуства и развлечения". В София инициативата се организира от Френския институт в България, от Министерството на културата и от Столичната община.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини