В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8 училища преди новата учебна година

  • 12 септември 2019 14:49

  • 227
  • 0
В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8 училища преди новата учебна година
© Булфото (архив)

В Плевен и региона не са завършили ремонтите в 8 училища в навечерието на новата учебна година, съобщават от Регионалното управление на образованието /РУО/ в Плевен, предаде БТА.

Очаква се повече от ремонтите да приключат преди първия звънец, увериха от РУО. В две от училищата строители ще има и след 15 септември - в СУ "Крум Попов" в гр. Левски и в една от базите на ОУ "Св. Климент Охридски" в Плевен, където се извършват дейности по ОП "Региони в растеж".

От РУО изтъкнаха, че е създадена организация за нормално откриване на учебната година. В една детска градина ще останат строители и след 15 септември - ДГ "Звездица" в Кнежа. Там се извършва основен ремонт на сградата като е създадена съответната организация за образователния процес, уточниха от РУО.

В област Плевен преди началото на новата учебна година има свободни места за учители по математика, физика, информационни технологии, английски език, подчертават от управлението. Всички училища и детски градини са осигурени с отопление за зимата. Имат проблеми само две училища - едно в община Плевен, където се очаква ремонт на топлообменник, и едно в община Гулянци, където подменят парната инсталация по проект на Общината.

Тази учебна година първокласниците в Плевен и региона са над 1900 - повече, в сравнение с миналата година, посочиха от РУО - Плевен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
227 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини