България ще получи ресор "Образование и култура" в новата ЕК?

  • 07 септември 2019 17:26

  • 1396
  • 10
България ще получи ресор "Образование и култура" в новата ЕК?
© Pixabay

България ще получи ресор „Образование и култура” в новата Европейска комисия. Това съобщава Нова телевизия, като се позовава на свои източници в Брюксел.

Според изтеклата информация новата ЕК ще има двама изпълнителни заместник председатели- Франс Тимермас със специален сектор „Климат” и Маргрете Вестагер с  „Дигиталиазация”. Предвижда се за комисар по отбрана да бъде избран  бившият говорител на комисията - Маргаритис Схинас от Гърция.

За Върховенството на закона очаквано е посочена чешката комисарка Вера Юрова, а Румъния получава ресор „Транспорт”. Земеделие отива при поляците, а трите топ ресора – „Конкуренция”, „Икономика” и „Търговия” съответно се разпределят между Франция, Финландия и Ирландия. Политическите сили са разпределени в новия състав на комисията по следния начин: социалистите с десет комисари, девет комисари и председател на ЕК за ЕНП и пет за "Обнови Европа", които са бившите либерали.

Новата комисия трябва да започне работа на 1 ноември, ако изслушванията на номинираните комисари в Европарламента мине успешно. Комисарите ще бъдат препитвани от ресорните комисии в ЕП в началото на октомври.

Новоизбраната председателка на Комисията Урсула фон дер ЛайенУрсула фон дер ЛайенУрсула фон дер Лайен – германски лекар и политик (по баща Албрехт). Урсула Гертруда Албрехт е ще представи официално състава на кабинета си във вторник, а през последните седмици тя вече редеше и препитваше номинираните комисари за тяхната компетентнопст. Последната част от пъзела бе наместена след като в петък Италия представи своя кандидат, бившия премиер социалист Паоло Джентилони. Любопитна подробност е, че освен председателката, която е с аристократичен произход, в кабинета ѝ влиза още един потомствен аристократ. Това е Джентилоти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1396 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2019.09.07 | 21:10

7

България ще се превърне в бойно поле на НАТО и Америка това е което ще се случи там война, и в двата случая ще има война, независимо дали ще бъдеш с европа и с Америка,дали ще бъдеш с Русия военностратегически, само че разликата е в това ако си с Русия военностратегически имаш много по-голям шанс за оцеляване като народ и държава а ако си с Европа с Америка и НАТО рискуваш да изчезнеш като държава и народ,и дори когато се жертваш да изчезнеш като държава и народ ти подсигуряваш бъдещето на Америка и на Европа които са далеч от войната

До глопака под мен

2019.09.07 | 23:52

10

Глопако,природните ресурси на Русия са 28 трилона долара на Анерика са 7 трилона,да говорим ли за челопеч за КОСОВА Американците смучат 5 пъти повепе злато сега от КОСОВО от колкото от България,такаче трол скапан герберски платен,не демагокстваи като тия дето ти плащата,народа започва да се сеща че го водите в грешна посока военострарегически,за сметка ма миларди лева които полочавате от америка продажници,продали стесе на Америка продалисте и държавата и народа но народен съд ще има

Националист

2019.09.07 | 23:34

9

това са измислици Сидерови- Атакиски истории война ниама да имаааааа

2019.09.07 | 21:13

8

Образование не се яде

2019.09.07 | 17:57

1

bravo na smeshnicite ot grob nai smeshnoto ministerstvo no za dokazani kradci i tova e mnogo.

2019.09.07 | 20:06

6

да вече 80% от жените си държат портмонето с парите в сутиена между цицитe, и то все циганки

2019.09.07 | 19:38

5

Ти знаеш ли какво ще стане ако се обадя на мутрите? Ако имаш маси за чупене ще те намеря

Тошев

2019.09.07 | 18:34

4

САМО ТВА ТРЯБВАШЕ ЗА КАПАК .ЕЛЕКТОАЛЦИ,ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ,ХАИ ЛАИФ. ТО В БГ ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА СА В ИЗЛИШЪК. ТО КАТО НЯМА ЗА ВСИЧКИ РЕЯЛНА РАБОТА СТАВАТ ПРИКАЗЛИФЧОВЦИ. МЕКОТО НА ХЛЯБА.СТРИКНО СПАЗВАТ ПОГОВОРКАТА УЧИ МАМА ЗА ДА НЕ РАБОТИШ АКУЛ ДА ДАВАШ. Е МНОГО СТАНАХА В БГ ТАКИВА МНОГО. ВРЕМЕ Е ЗА ЩАТЕЛЕН ПРЕГЛЕД И КОРЕКЦИЯ СЪОТНОШЕНИЕТО ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ ЯСЛАДЖИИ И РЕЯЛ СВЕРА РАБОТЕЩИ В БГ Е ЗГРЕШЕНО ПОВЕЧЕ ТЪРТЕИ МАЛКО ПЧЕЛИЧКИ .

ужас

2019.09.07 | 18:12

3

БАлгЕрия получи ОСМА ГЛУХА.

Последната дупка на кавала

2019.09.07 | 17:57

2

Както и се очакваше, пак последната дупка на кавала...

Добави коментар

Водещи новини