Отпадат визите за чуждестранни студенти от български произход

  • 12 август 2019 13:01

  • 572
  • 0
Отпадат визите за чуждестранни студенти от български произход
© Булфото (архив)

Отпадат визите за чуждестранни кандидат-студенти с български произход. Това става ясно след изпратено писмо от посолството на България в Белград до гимназията и до културно-информационния център в Босилеград. С него се съобщава, че е отпаднало изискването за визи тип „Д“ за чужденци с български произход, които са приети като студенти в редовна форма на обучение във висшите училища в България. Това заяви за БНР директорът на гимназията Владимир Григоров.

Изменението е в съответствие с политиката на България за улесняване на влизането и пребиваването на чужденци от български произход на територията на страната с цел обучение, се казва в писмото. Отпадат допълнение на Закона за българските лични документи, обнародван в ДВ, бр. 58 от 23.07.2019 г., като е направено изменение, съгласно което е разрешено продължително пребиваване, без да е необходимо да притежават виза за дългосрочно пребиваване.

,,Досега се вадеше виза, до три месеца беше възможно да се седи без виза, в този период да се съберат документи и да се подадат документите в консулството в Ниш и да се получи виза. Сега това вече няма да е така, коментира Григоров.

Последвайте канала на

Novini.bg
572 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини