Габровският технически университет въвежда нов учебен план и програми за дуално обучение

  • 30 април 2019 19:00

  • 994
  • 1
Габровският технически университет въвежда нов учебен план и програми за дуално обучение
© pixabay

Габровският технически университет въвежда нов учебен план и програми за дуално обучение. Това е първата стъпка към осигуряване на обучение на работното място в сферата на висшето образование у нас.

Бакалаври от трети и четвърти курс от специалност "Мехатроника" в Габровския технически университет ще следват по новия учебен план и програми, които ще бъдат тествани пилотно у нас. Практиката на студентите във фирма ще продължи 8 седмици, а не две, както досега, предаде БНР.

Учебният план е разработен от университетски преподаватели и представители на предприятия, за да се отговори на търсенето на инженерни умения на пазара на труда. Програмите са разработени по проект пилотен освен за България, а и за Полша. Участва и австрийският университет по приложни науки ЮАНЕУМ – първият въвел там дуалното обучение.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
994 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Габровски инженер...

2019.05.01 | 08:41

1

Не знам какви планове мъдрите,но нивото на Вашият университет тотално е паднало...!Познавам екземпляри,които завършиха ТУ-Габрово и са гола вода...!Нямат знанията и на ученик от Професионална гимназия...!Само,който не се е записал,само той не е завършил ТУ-Габрово...!Пълна и тотална девалвация...!!!

Добави коментар

Водещи новини