В Търговище откриха обновена детска ясла

  • 15 април 2019 14:08

  • 239
  • 1
В Търговище откриха обновена детска ясла
© Pixabay

С водосвет днес бе открита обновената по оперативната програма "Региони в растеж" детска ясла "Първи юни" в Търговище. Присъстваха кметът Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков, председателят на Общинския съвет Хатидже Алиева, родители и граждани. В забавачницата са инвестирани 950 000 лв.

Обновяването на детската ясла, в която се отглеждат близо 70 деца, включва цялостен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Купено е ново оборудване и обзавеждане. Извършено е конструктивно укрепване на сградата. Изградени са нови инсталации и съоръжения. Облагородено е и дворното пространство.

"Радвам се, че с общи усилия ремонтът и на този обект приключи в срок. За да се осъществи един такъв проект, е необходима координация на всички нива между експертите, фирмите, работещи по проекта. Благодаря им", каза Дарин Димитров.

Директорът на детското заведение Сашка Илиева изрази удовлетворението си от ремонта и благодари на общината за подкрепата. По проекта за обновяване и модернизиране на общинската образователна инфраструктура по "Региони в растеж" бяха ремонтирани и сградите на ДГ "Приказка" и Първо ОУ "Христо Ботев". До края на май трябва да приключи ремонтът и на последното образователно звено, включено в проекта - ДГ "Снежанка".

Последвайте канала на

Novini.bg
239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Съниблинд

2019.05.09 | 20:49

1

За детските ясли и градини е много добра инвестиция поставянето на външни ролетни щори. Все пак малките пакостници спят обеден сън, при спуснати ролетни щори в помещението е много по-приятно за сън :)

Добави коментар

Водещи новини