Красимир Вълчев: Най-добрата социална помощ е образованието

  • 11 април 2019 17:33

  • 366
  • 1
Красимир Вълчев: Най-добрата социална помощ е образованието
©

Декларирал съм си апартаментите, купил съм ги от хора, които не познавам и не поддържам връзка с тях.

Това обясни Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 - министър на образованието, в предаване “Лице в лице” по бТВ.

Ако децата не ходят на училище, няма да са пригодни за пазара на труда. Факт е, че има голям брой безотговорни родители. Ние като държава имаме задачата да ги накараме да ходят на училище. Най-проспериращите държави са тези, в които децата са прекарали повече години в образователната система. Задължителните в България са 14 години, каза той.

Има достатъчно инструменти за подкрепа, заяви Вълчев.

Най-добрата социална помощ е образованието, допълни образователният министър.
Има проблем с криенето на отсъствия. Мобилни екипи осъществяват контрол на училищата, знаем кои са рисковите училищата. Учителите, които събират децата от махалата, трябва да бъдат компенсирани за това, каза Вълчев.

По думите му друга промяна, която се предвижда е, че за да можеш да вземеш шофьорска книжка, трябва да си завършил 10-ти клас.

С увеличението на заплатите на учителите, при всички случаи са по-малко недоволни. Ако учителите работят по-добре, ще са добре и всички сектори, каза Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
366 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.04.13 | 17:19

1

Образованието е ключ към българския проблем. Историята на Велика България не започва през 681г, а - 10 000 години преди Христос. Арийци, пеласги, траки, българи: различни имена на един ВЕЛИК НАРОД!!!

Добави коментар

Водещи новини