Медицинският университет в Плевен започва прием на документи от кандидат-студентите

  • 17 март 2019 11:16

  • 1053
  • 0
Медицинският университет в Плевен започва прием на документи от кандидат-студентите
© Pixabay

Медицинският университет в Плевен утре започва прием на документи от кандидат-студентите за бакалавърски и магистърски специалности, съобщиха от висшето училище. Университетът организира предварителна изпитна сесия. Резултатите от нея имат еднаква тежест при балообразуването като изнесените и редовните изпити по биология и химия.

За бакалавърските специалности приемът на документи от утре - 18 март, ще продължи до 27 март, а тестът по биология ще бъде на 30 март. Той ще даде възможност за обучение за "Акушерка", "Медицинска сестра", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия", "Помощник-фармацевт", "Медицински лаборант", "Рентгенов лаборант", "Опазване и контрол на общественото здраве" и "Медицинска козметика" и "Социални дейности".

За магистърските програми по "Медицина" и "Фармация" документи от кандидат-студентите се приемат от утре - 18 март, до 3 април, а предварителните изпити са насрочени за 6 април по биология и за 13 април по химия.

Ако оценката от предварителните изпити удовлетворява кандидатите и те решат да не се явяват на редовна сесия, трябва да подадат документи през юни, за да посочат желанията си за участие в класирането. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценка по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит. Висшето училище признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за текущата година.

На сайта на университета в раздел "Актуално Прием 2019" има подробна информация.

Последвайте канала на

Novini.bg
1053 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини