Красимир Вълчев: До средата на годината всички училища ще са изградили wi-fi мрежи със защитена интернет среда

  • 16 март 2019 16:20

  • 1069
  • 1
Красимир Вълчев: До средата на годината всички училища ще са изградили wi-fi мрежи със защитена интернет среда
© МОН

До средата на тази година се очаква всички училища в страната да са изградили със средства на Министерството на образованието и науката wi-fi мрежи със защитена интернет среда. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 на среща в Банско с учители, директори, преподаватели от професионални гимназии и детски градини, с общински съветници, кметове и народни представители, цитиран от пресцентъра на МОН.

Министърът Вълчев е подчертал, че защитените интернет мрежи са само част от цялостната среда за електронното обучение. Към нея трябва да се добавят също и електронни образователни ресурси. Един от новите проекти на МОН предвижда създаването на отворен облак. Това ще бъде платформа с безплатни образователни ресурси.

Министърът е акцентирал върху възможността тя да съдържа електронни уроци, разработвани от самите учители. Преподавателите ще преминават първо през обучение за използването и създаването на подобни ресурси, е обявил Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009. И е добавил, че учителите трябва да бъдат мотивирани да създават и споделят нови уроци. По проекта са предвидени и средства за възнаграждения на учителите, които ще са автори на електронните уроци.

Министър Вълчев е обърнал внимание, че при използването на информационните технологии е особено важно усвояването на дигиталните умения от страна на учениците не просто като потребители на електронни устройства, а за насърчаването им да се превръщат в дигитални създатели. След въвеждането на предмета "Компютърно моделиране" в трети клас предстои и финансирането на дейности по интереси още от първи клас.

Образователният министър е посетил началните училища "Св. Паисий Хилендарски" в Банско и "Св. Климент Охридски" в Добринище, както и Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1069 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2019.03.16 | 16:36

1

Този е един от мръсниците, които измислят и изопачават великата Българска история. Този долен масон трябва да се изгони от Министърството на Образованието.

Добави коментар

Водещи новини