Ученици от Казанлък ще се обучават и ще търсят реализация в австрийска транспортна фирма

  • 07 март 2019 16:46

  • 355
  • 0
Ученици от Казанлък ще се обучават и ще търсят реализация в австрийска транспортна фирма
©

Ученици от специалностите „Автомобилна мехатроника”, „Електрообзавеждане на транспортна техника” и „Авгототранспортна техника” в Професионалната гимназия по транспорт и транспортен мениджмънт ще имат възможност да се обучават и да търсят своята реализация в австрийска фирма. Това каза директорът на училището Дечко Пейчинов, предаде Фокус.

Той поясни, че на специална среща със собственика на фирмата, родители и ученици са запознати с дейността на фирмата, условията на труд и изискванията към работещите в нея.

Дечко Пейчинов поясни, че такъв проект се реализира за първи път в Казанлък. „Проектът е значим както за гимназията, така и за региона. Гимназията иска да разшири възможностите за реализация на специалистите, които излизат от нея и в чужбина. Съществено в дейността на работниците в тази фирма е както транспорт на стоки и услуги, така и логистика до различни точки в големи супермаркети, а също и до фирми. Така че техните работници се развиват и надграждат квалификацията си както като шофьори, така и като доставчици на стоки и услуги”, допълни той.

Йохан Ватдау е собственик на австрийската фирма, която предлага работа на завършилите обучението си ученици. Фирмата разполага с 330 камиона, в нея работят 350 работници. „Предлагаме добро образование в училище и след това добри условия на работа както във фирмата ни в Бългрия, така и в Австрия”, каза Ватдау.

Фирмата предлага възможност за развитие на младите хора от куриер с категория ”В”, до шофьор на по – голям камион и до ръководител на движение, спедитор. Йохан Ватдау заяви, че намеренията на фирмата са на учениците да бъде предлагана не само по – добра работа, но и по –добър живот.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
355 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини