Ден на кандидат-студента ще се състои в Медицинския университет в Плевен

  • 26 февруари 2019 14:17

  • 163
  • 0
Ден на кандидат-студента ще се състои в Медицинския университет в Плевен
©

Ден на кандидат-студента ще се състои в Медицинския университет в Плевен на 28 февруари, съобщиха от висшето училище.

В рамките на новата кандидатстудентска кампания под мотото "Успяваме заедно" висшето училище ще посрещне учениците от гимназиите в града и региона, техните учители и родители.

Всички млади хора, решили да се посветят на медицината, фармацията или друга здравна специалност, ще имат възможност да видят високотехнологичната база за обучение и да се запознаят с условията за балообразуване. Графикът на конкурсните изпити ще бъде представен от председателите на комисии за оценка на конкурсните работи по биология и химия.

Студенти и преподаватели ще посрещнат гостите от 13.30 ч този четвъртък във фоайето на Телекомуникационния ендоскопски център.

Те ще могат да разгледат музея на минимално инвазивната хирургия и роботизираната система da Vinci, и да се срещнат със зам.-ректора по учебната дейност, да видят 3D медицинска маса за виртуални дисекции и 3D студио за обучение. Учениците и техните родители ще имат възможност да разговорят с най-изявени преподаватели и студенти. В 15.30 часа ще има викторина за кандидат-студенти с награди, а след това - срещи за конкретни въпроси към членове на комисии за оценяване.

Традиционно към Медицинския университет в Плевен има голям интерес от страна на българи и чужденци, затова е важно кандидатите да са добре подготвени за конкурсните изпити, посочиха от висшето училище.

Последвайте канала на

Novini.bg
163 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини