Въпреки Брезкит Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина

  • 20 февруари 2019 19:53

  • 455
  • 1
Въпреки Брезкит Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина
© pixabay

Скандинавските страни изкушават кандидат-студентите с безплатно образование в университет. Въпреки Брекзит Великобритания остава една от най-предпочитаните дестинации за висше образование. Тази година обаче кандидатите все пак са намалели с 9%.

Експерти коментират, че не става въпрос за отлив от Великобритания, а по-скоро преливане в други образователни дестинации в Европа.

Нина Димова ще учи физика в Оксфорд. Дори и тя не била сигурна дали да кандидатства там заради предстоящия Брекзит: „В даден момент обявиха, че условията ще останат същите за нас и това облекчи всичко. Най-скъпото нещо може би е таксата за самото образование, но можем да кандидатстваме за кредит”.

„Съобразено цена – качество на образованието Холандия и може би Германия и Австрия са държавите, в които е най-изгодно да се обучават студентите, имайки предвид и допълнителните разходи, които ще имат за настаняване, за живот, за транспорт”, обясни Николай Христанов, от изложение „Световно образование” пред БТВ.

В Дания и Швеция европейските студенти учат безплатно, но животът е много скъп. Бизнес и икономика са специалностите, които най-често избират българските студенти в чужбина. Засилва се интересът към образование в Канада, след като отпаднаха визите за българи. Още информация за следването в чужбина можете да получите на изложението „Световно образование” в НДК тази събота и неделя.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ингилизин

2019.02.20 | 21:18

1

Там разработват,правят изследвания и опити върху предатели с "Новичок" ,та за това.

Добави коментар

Водещи новини