Български ученици наградени в Брюксел от световни компании

  • 10 февруари 2019 12:23

  • 485
  • 2
Български ученици наградени в Брюксел от световни компании
©

Трима българските ученици бяха сред победителите в проекта Space Tube, подкрепен от компаниите Майкрософт, Еърбъс и 3М.

Ученици от няколко европейски държави, сред които и България, бяха провокирани да тестват знанията си и да изследват Космоса. Българските гимназисти показаха отлични познания чрез създадено от тях видео, коментиращо разминаванията между физиката и научната фантастика в известни филми за Космоса. Интерактивното представяне на учениците им донесе победа в конкурса, заедно с белгийския отбор.

 "През 2025 година работата в екип ще бъде сред най-важните умения за успех наравно с креативното мислене и STEM уменията. Адаптирането на училищната система е ключово за подготовката на учениците за икономиката на новото съвремие. Радвам се, че в България имаме преподаватели и училища, които търсят и намират възможности за сътрудничество по международни проекти. Проактивността и креативното мислене се развиват, когато учениците имат свободата да проверяват знанията си и сами да стигат до заключения. Младите български таланти показаха именно това във видеото си.", заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на дискусия с победителите.

Антон Иванов (СУ "Васил Левски", гр. Елин Пелин), Йоан Стоянов (СУ "Христо Ботев", с. Горна Малина) и Кристиан Георгиев (Професионална гимназия по телекомуникации, гр. София) са победителите и освен от Ева Майдел, учениците бяха поздравени и от Вицепрезидента на Майкрософт Джон Франк и директора на 3М за Европа Максим Бюро. Победителите в конкурса посетиха също и центъра по иновации на 3М в Дюселдорф и Европейската космическа агенция в Брюксел.

Последвайте канала на

Novini.bg
485 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мишо

2019.02.10 | 14:59

2

Майдел е красива българка, но ако продължи да се изживява на европейка, ще се сбабичоса като тях, ,бързо и безвъзвратно.

2019.02.10 | 14:48

1

Браво! На всички световни и евро състезания българските ученици неизменно са на челните места!

Добави коментар

Водещи новини