Красимир Вълчев: 25 млн. лева дава МОН за дейности по интереси в училищата

  • 23 януари 2019 16:46

  • 1226
  • 0
Красимир Вълчев: 25 млн. лева дава МОН за дейности по интереси в училищата
© МОН

25 млн. лева са парите за дейности по интереси в училищата. Те се получават регулярно от началото на тази година. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Правилата са близки до тези на проекта "Твоят час". Това ще осигури възможност широк кръг на доставчици на дейности по интереси да се регистрират и да ги предлагат. Опитваме се да отворим училищата с дейностите по интереси към външни доставчици - писатели, художници, дейци, допълни той.

"Достъпът до повече специалисти за учениците е желателен. Директорите на училищата могат да решат колко да бъдат групите, в които се изучават дейности по интереси, което се явява основна разлика между този проект и "Твоя час". Трудност представлява насърчаването на интереса при учениците в дисциплини като математика си природни науки, за да изпълнят заложените 40% от програмата. Общините трябва да провокират децата да посещават повече обекти, институции, предприятия с цел ранно кариерно ориентиране", подчерта министър Вълчев.

Според него способността да се задържи вниманието на децата и да се провокира техния интерес е основният проблем на образователните системи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1226 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини