Езиковата гимназия в Ловеч планира да намали паралелките по немски език

  • 21 януари 2019 12:54

  • 851
  • 1
Езиковата гимназия в Ловеч планира да намали паралелките по немски език
© Булфото (архив)

През следващата учебна година първата у нас езикова гимназия, тази в Ловеч, известна още като „немската“ предвижда да намали с една паралелките си за профилирано изучаване именно на немски език.

Това е заложено в план – приема за следващата учебна година, който предстои да бъде одобрен. Предвижда се профилираните паралелки с първи език немски да бъдат намалени на 2 за сметка на новата специалност „Професионална подготовка и туристическа анимация“ с разширено изучаване на немски език. „Дава се възможност на профилираните гимназии да имат и прием на професионални паралелки. Езиковата гимназия се възползва от това предимство", разкри пред БНР заместник-кметът на общината Венцислав Христов:

Нови специалности ще бъдат разкрити и в две от професионалните гимназии в Ловеч, допълни той. „В Професионалната гимназия по електротехника имаме нови специалности – паралелка с "автотранспортна техника" и една паралелка "промишлена електроника и електрообзавеждане на транспортна техника". В Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги се предлага дуална форма на обучение – подпомагане на възрастни хора.“

Последвайте канала на

Филип Епитропов
851 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Deutsch

2019.01.23 | 09:11

1

Гимназията с най-добри традиции и с най-значимите личности, които е възпитала, се опитват некадърниците на България да превърнат в трето разрядно ПУЦ заведение. Срам и позор!

Добави коментар

Водещи новини