Мария Габриел връчи стипендиите на фондация "Еврика" на 46 изявени в науката и техниката младежи (снимки)

  • 12 януари 2019 16:46

  • 570
  • 1
Мария Габриел връчи стипендиите на фондация "Еврика" на 46 изявени в науката и техниката младежи (снимки)
©

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова връчи за втора поредна година стипендиите, с които фондация "Еврика" годишно отличава млади хора с изявени способности в отделни направления на науката. При откриването на тържествената церемония комисарят подчерта, че всеки един стипендиант е достоен последовател на труда и усилията на онези български учени, на чието име са учредени отделните стипендии.

"Вдъхновяващо е да се видят толкова млади умове и талант, за които науката е начин на живот. Истински се радвам, че много от вас получават днес своите отличия за постижения в областта на новите технологии. Бъдещето на Европа е цифрово и вие можете да пишете върху неговите страници още от днес, поставяйки основите на това да бъдете следващите европейски цифрови лидери", заяви еврокомисарят.

Сред стипендиантите са млади хора, посветени на компютърните науки, физиката, химията, медицината, биологията, аграрните и ветеринарни науки, горско стопанство, икономика, строителство и архитектура. Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова отбеляза, че цифровите технологии имат значимо място и в тях, което показва, че цифровизацията не е запазена територия за едни или други. Днес цифровите технологии се развиват толкова бързо и проникват на практика във всяка сфера на живота, че всеки от младите хора ще се нуждае от умения да борави с тях, за да реализира максимално своя потенциал и идеи. Комисарят насърчи стипендиантите да се възползват от програмата за трансграничен стаж „Цифрова възможност“, която дава възможност на младежите да натрупат практически опит в цифрова компания в друга държава членка.

"Вие сте посланиците на България с най-силен глас и вдъхновители, които ни помагат да намерим отговори на предизвикателствата на настоящето и бъдещето. Вие ни показвате, че любовта към знанието, дисциплината и упоритостта са тези, които водят до резултати", отправи послание към стипендиантите Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова и им пожела да бъдат историите на успеха, с които България да се гордее.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
570 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ХА ХА ХА ХА

2019.01.12 | 17:01

1

Тая не беше ли същата която се хвалеше че тиквата я направил "политик"???

Добави коментар

Водещи новини