Красимир Вълчев: Имаме национална програма за подготовка на учениците за олимпиади

  • 30 октомври 2018 11:55

  • 418
  • 0
Красимир Вълчев: Имаме национална програма за подготовка на учениците за олимпиади
© Булфото (архив)

Част от политиките на Министерството на образованието и науката са насочени към учениците с постижения и имаме национална програма, която е за подпомагане на подготовката и участието на учениците в олимпиади. Имаме и модул за подобряване на образователната среда - за лабораторната и експерименталната работа в кабинетите по природни науки в училищата, за която годишно отделяме 2 милиона лева. Това каза пред журналисти министърът на образованието и науката Красимир ВълчевКрасимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 по време на церемонията по награждаването на участниците в кампанията "Отличниците на България".

На церемонията ще бъдат наградени над 30 български ученици, постигнали международни успехи през тази календарна година и спечелили златни, сребърни и бронзови медали в различни научни дисциплини.

"Резултатите на тези ученици са впечатляващи и вдъхновяващи", каза министър Вълчев. Той отбеляза, че е впечатляващо, че един от учениците, който ще награди, иска да стане учител. "Имаме нужда от повече такива ученици да се ангажират с педагогическата професия и да вдъхновяват и други деца, за да може да имаме повече ученици с интереси в науката, изкуството, литературата", отбеляза министър Вълчев.

По думите му имаме нужда и от повече ученици, които да бъдат добре подготвени.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
418 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини