Община Стара Загора и IT фирми стартират безплатно обучение за ученици по информационни технологии

  • 16 октомври 2018 17:59

  • 2402
  • 1
Община Стара Загора и IT фирми стартират безплатно обучение за ученици по информационни технологии
© Община Стара Загора

От началото на ноември започва 4-модулно безплатно обучение за ученици по информационно обучение, съобщиха на пресконференция инициаторите - Община Стара Загора, народният представител от ГЕРБ Радостин Танев, преподавателят по информатика Павлин Пеев и представители на три от големите IT фирми у нас.

Учениците ще бъдат разделени в две възрастови групи - 5-7 клас и 8-12 клас. Записването ще бъде в специално създадена платформа, която ще бъде активна до края на седмицата. Заниманията ще бъдат през делничните дни, в часове, съобразени с учебната програма на участниците. Първият модул ще се състои в зала на ППГ "Гео Милев".

Безплатното обучение получава подкрепата и на три от големите технологични и стартъп компании у нас.

"Идеята ни е да създадем една устойчива във времето еко система, в която учениците да получат знания по информационни технологии, които ще им бъдат полезни и интересни. Ако искаме подготвени кадри, такива от които има нужда бизнесът, то обучението е първата и най-важна стъпка", изтъкна пред журналисти Радостин Танев.

Стара Загора е приела покана да бъде част от Европейската мрежа от стартъп градове, инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2402 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.16 | 21:28

1
Следните мерки са жизнено важни, за да се спаси българското образование и българският учител:
1. Разформироване на БАН в сегашния и вид, уволнение/пенсиониране на масоните-болшевици - академици и професори.
2. Уволнение на 90% от персонала на РУО-центровете в цяла България; въвеждане на ефективна система онлайн, която ще замести комунистическите и номенклатурни служители по места.
3. Приемане на модерен Закон за образованието в 100% унисон с европейските закони и образователни стандарти.
4. Реформа в МОН и уволнение на 50% от номенклатурния персонал.
5. Закриване на 50% от ненужните и инфлационни ВУЗ-ове в страната. В резултат останалите ВУЗ-ове ще се запълнят и ще се превърнат в истински висши учебни заведения с печеливши бюджети и с възможности да се канят топ специалисти и лектори от чужбина.
6. Приемане на специален статут за българските учители по места: топ заплащане, неприкосновеност и пенсиониране или пренасочване за работа на 50 години.
7. Приемане на специален закон за изучаване на Истинската Българска История, започваща от 13 500 години преди Христа на Балканите с арийските племена, пеласги, траки, българи. Изтъкване на първата цивилизация в света на Балканите и първата азбука в света - глаголицата от 6000-7000 год. преди Христа.
След тези мерки Бай Гюро ви гарантира, че образованието в България ще се превърне във водещо в света за 10 години.

Добави коментар

Водещи новини