Сигнал до МОН: учители искат комисионна от деца за екскурзия

  • 15 октомври 2018 20:29

  • 24111
  • 8
Сигнал до МОН: учители искат комисионна от деца за екскурзия
© Кадър: Нова телевизия

Министерството на образованието проверява сигнал за учители, които вземат комисионна на дете, за да организират пътуване с определена туристическа фирма. Учителите отрекоха обвиненията. 

89 деца от пети и шести клас на училище „Стоян  Михайловски“ в Пловдив планирали екскурзия до Кърджали в края на месеца. Всеки трябвало да плати по 25 лева – такава била офертата на софийски туроператор.

Изненадващо, в деня, в който трябвало да преведат парите, от училището се отказали от екскурзията. Управителката на турагенцията, която се оказва бивш преподавател в същото училище, твърди, че дотук се стигнало, защото не платила на учителите комисионна, извън регламентираната от закона. За практиката ѝ разказали други туроператори.

,,Разбрах, че се плаща между 5 и 10 лева на записано дете. В случая аз трябваше да предложа възнаграждение не от 250, а от 900 лева'', каза управителят на туроператорска фирма Светлана Тодорова - Ваташка пред Нова телевизия.

Учителката, която  водила преговорите, отрича да е искала комисионна. 

,,Ако се установи злоупотреба, ние ще сигнализираме компетентните органи'', категорична беше Ирина Минчева, главен юрисконсулт на РУО-Пловдив.

Децата все пак ще пътуват до Кърджали, но с друга фирма.

 

Последвайте канала на

Владимир Василев
24111 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Калев

2018.10.16 | 03:39

5
До умник Гюро : А, какво ще кажеш за масоните -"демократи" ,дето им бяха намерени длъжности по академии,министерства ,ведомства и къде ли не ,за това че се търкаляха по площади и светофари ,като скандираха "Кой не скача е червен". Поредната мръсотия на така наречените демократи. Видяхме до къде ни докараха.
Умник Гюро

2018.10.16 | 09:48

8
Бидейки участник в светофарните-улични събития, както и в образователните институции повече от 50 години, мога да заявя, че болшевишко-масонското образование в България е най-големия бич за великия Български народ.
тити

2018.10.15 | 21:16

2
МОН да спре да се занимава с глупости, а да вземе отношение по безумието наречено "приобщаващо" образование, че набута в училищата неграмотни, нагли и агресивни мангалчета!!!
Ника

2018.10.16 | 08:16

7
Голяма част от родителите,учителите и учениците мислят като Вас.И МОН би се съгласило,но това им диктуват на министерските"стратези",това правят.Ако можеха сами да решават,щяха да разрешат разрастващия се проблем с образоването на подрастващите,но...НЯМАТ ДУМАТА.Нека го отрекат,АКО ПОСМЕЯТ.
Умник Гюро

2018.10.15 | 23:18

3
Следните мерки са жизнено важни, за да се спаси българското образование и българският учител:
1. Разформироване на БАН в сегашния и вид, уволнение/пенсиониране на масоните-болшевици - академици и професори.
2. Уволнение на 90% от персонала на РУО-центровете в цяла България; въвеждане на ефективна система онлайн, която ще замести комунистическите и номенклатурни служители по места.
3. Приемане на модерен Закон за образованието в 100% унисон с европейските закони и образователни стандарти.
4. Реформа в МОН и уволнение на 50% от номенклатурния персонал.
5. Закриване на 50% от ненужните и инфлационни ВУЗ-ове в страната. В резултат останалите ВУЗ-ове ще се запълнят и ще се превърнат в истински висши учебни заведения с печеливши бюджети и с възможности да се канят топ специалисти и лектори от чужбина.
6. Приемане на специален статут за българските учители по места: топ заплащане, неприкосновеност и пенсиониране или пренасочване за работа на 50 години.
7. Приемане на специален закон за изучаване на Истинската Българска История, започваща от 13 500 години преди Христа на Балканите с арийските племена, пеласги, траки, българи. Изтъкване на първата цивилизация в света на Балканите и първата азбука в света - глаголицата от 6000-7000 год. преди Христа.
След тези мерки Бай Гюро ви гарантира, че образованието в България ще се превърне във водещо в света за 10 години.
Ivanx

2018.10.16 | 06:19

6
OTIVAT DA RABOTICH MNOGO GLUPOSTI PICHECH
ДИМЧО

2018.10.16 | 03:34

4
ТО , ДА Е САМО В ТОВА УЧИЛИЩЕ , С МЕД ДА ГИ НАХРАНИШ УЧИТЕЛИТЕ. ВЕЧЕ Е МАСОВА ПРАКТИКА В ПОЧТИ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА ДА СЕ ПРАВИ ТАЗИ ДАЛАВЕРА. ИНАЧЕ , НЯМА ОБЯСНЕНИЕ КАК ЕДНА ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТ НА ПРИМЕРНО 300 КМ. ОТ ДАДЕНО УЧИЛИЩЕ ,ДА СТРУВА 250 ЛВ. НА ДЕЦАТА /НА ТЕХНИТЕ РОДИТЕЛИ/.

2018.10.15 | 21:14

1
УЧИТЕЛИ РЕДОВНО ПРИНУЖДАВАТ РОДИТЕЛИ ДА ДАВАТ ПАРИ ЗА КОНСУМАТИВИ, КОИТО ВЕЧЕ СА КУПЕНИ

Добави коментар

Водещи новини