Директор гори за ученици фантоми

  • 12 октомври 2018 07:08

  • 3036
  • 1
Директор гори за ученици фантоми
©

В 37 училища от 11 области, сред които са София-град, София Област, Пловдив, Хасково, Враца, Велико Търново и Варна, са извършени проверки по присъствието на ученици в учебните часове за изминалата учебна 2017/2018 г., съобщават от МОН пред „Монитор“.

Инспекциите установили разминаване в броя на присъстващите ученици и вписаните отсъствия в дневниците и са наложени наказания на пет директори на школата, обясниха от ведомството. Заради ученици фантоми един от тях е уволнен дисциплинарно, на друг са прекратили срочен трудов договор на временно изпълняващ длъжността „директор“, трети е получил предупреждение за уволнение, а останалите двама са се разминали само със забележки.

Всеки един възпитаник на дадено училище носи субсидия, която осигурява заплащането на персонала, материалната база и други разходи за учебния процес. През 2017 г. субсидията на неспециализираните училища варира между 1404 лв. и 1740 лв. в зависимост в коя от 7-те групи попада то.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3036 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.10.15 | 15:37

1
Следните мерки са жизнено важни, за да се спаси българското образование и българският учител:
1. Разформироване на БАН в сегашния и вид, уволнение/пенсиониране на масоните-болшевици - академици и професори.
2. Уволнение на 90% от персонала на РУО-центровете в цяла България; въвеждане на ефективна система онлайн, която ще замести комунистическите и номенклатурни служители по места.
3. Приемане на модерен Закон за образованието в 100% унисон с европейските закони и образователни стандарти.
4. Реформа в МОН и уволнение на 50% от номенклатурния персонал.
5. Закриване на 50% от ненужните и инфлационни ВУЗ-ове в страната. В резултат останалите ВУЗ-ове ще се запълнят и ще се превърнат в истински висши учебни заведения с печеливши бюджети и с възможности да се канят топ специалисти и лектори от чужбина.
6. Приемане на специален статут за българските учители по места: топ заплащане, неприкосновеност и пенсиониране или пренасочване за работа на 50 години.
7. Приемане на специален закон за изучаване на Истинската Българска История, започваща от 13 500 години преди Христа на Балканите с арийските племена, пеласги, траки, българи. Изтъкване на първата цивилизация в света на Балканите и първата азбука в света - глаголицата от 6000-7000 год. преди Христа.
След тези мерки Бай Гюро ви гарантира, че образованието в България ще се превърне във водещо в света за 10 години.

Добави коментар

Водещи новини