Завършилите "Компютърни науки" с 50 000 паунда стартово

  • 03 октомври 2018 07:42

  • 2180
  • 0
Завършилите "Компютърни науки" с 50 000 паунда стартово
© Pixabay

Новозавършилите "Компютърни науки" студенти във Великобритания имат среден годишен доход от 50 000 паунда. Това ги качва на първо място сред най-добре платените специалности на Острова. Класацията е направена от Асоциацията за контрол на качеството за висшето образование, обясниха от консултантска къща „Дарби“, пише "Монитор".

Добре платени са и икономическите програми, които получават до 40% повече от средното възнаграждение, както и специалностите, свързани с дизайн. На дъното на класацията се оказва „Креативно писане“. Завършилите специалността получават по около 9000 лири средно годишно, което е около 20% по-малко спрямо други програми. Доходите на новозавършилите студенти са основният начин да се проследи качеството на специалността, която са завършили. Британското министерство за първи път залага на този подход, като досега са използвали базата на академично преподаване, удовлетвореността на студентите или баланс между теория и практика.

От „Дарби“ обясниха, че в момента във Великобритания се обучават 6585 български студенти, което нарежда страната ни на второ място по чуждестранни студенти след САЩ. Цялостният ръст на чуждестранни обучаващи се е 5% спрямо общия брой студенти.

В Холандия също отбелязват ръст на наши възпитаници. Около 60% от тях се ориентират към университети, които предлагат приложни науки, предлагащи по-бърза трудова реализация. Интерес има и към класическите, но там има по-големи изисквания и по-труден прием.

Дания също е все още търсена дестинация въпреки регулирания прием и завишените изисквания.

Консултантската къща съветва кандидат-студентите да се възползват от комбинираното кандидатстване в няколко университета в Европа, които предлагат желаната от тях специалност. Желаещите могат да научат повече за него по време на изложението „Уча в чужбина“ в София на 7 октомври в хотел „Хилтън“ или в Плевен на следващия ден в хотел „Ростов“.

Последвайте канала на

Novini.bg
2180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини